Nole se na takav potez odlučio kako bi dodatno brusio formu pre Rolan Garosa, Vimbldon i Olimpijske igre, iako su mnogi bili začuđeni ovakvom odlukom. Bodovi svakako nisu primarni cilj u ovom trenutku, ali će mečevi i te kako poslužiti.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Nekome je očigledno zasmetalo to što će Đoković doći u Švajcarsku, pa je u tamošnjem mediju na albanskom jeziku "Le Canton 27" objavljen skandalozan tekst u kojem se o Novaku govori u kontekstu poruke koje je poslao nakon pobede protiv Aleksandra Kovačevića u prošlogodišnjem izdanju Rolan Garosa.

Naslov teksta glasi "Poznati srpski teniser Đokovića sprema skandal u Ženevi. Hoće li svojim već tradicionalnim, šovinističkim i rasističkim provokacijama uvrediti 300.000 Albanaca u Švajcarskoj?" i u njemu se ističe da je Đoković poznat po navodnim skandalima u Australiji i provokacijama prema tzv. Kosovu i ističu da njegov dolazak u zemlju u kojoj živi 340.000 Albanaca može izazvati kontroverze.

Navodi se da je posle pomenutog duela sa Kovačevićem na kameri napisao poruku "Kosovo je srce Srbije", što ih je evidentno zabolelo pa su u delu teksta istakli da srpskog asa navodno boli što je Srbija izgubila svoju teritoriju i da tako izražava nezadovoljstvo.

Ističu da Đoković "tradicionalno provocira preko 300.000 Albanaca koji žive u Švajcarskoj svojim šovinističkim i rasističkim provokacijama". Dodaju da Međunarodni olimpijski komitet mora da kazni Srbina zbog "provokacija" i da ako to ne učine solidarisaće se sa "rasizmom" koji navodno širi Đoković. Na kraju priču zaključuju rečima da se niko ne toleriše kao on i da je to nedopustvo uz dodatak da je i sam list upitao MOK zbog čega ne reaguju.

Foto: Profimedia

 

 

Skandalozan tekst objavljen je u danu kada je Đoković potvrdio učešće u Ženevi i sve je samo ne u sportskom maniru. Koja je tačna namera autora ostaje pitanje, a ovakvo targetiranje je zaista nedopustivo u momentima kada niko nije niti izazvao niti tražio bilo kakav incident.

Ostaje nam da vidimo kakav će doček imati najbolji teniser današnjice u Švajcarskoj i da se nadamo da će sve proći u najboljem mogućem redu.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: