Ноле се на такав потез одлучио како би додатно брусио форму пре Ролан Гароса, Вимблдон и Олимпијске игре, иако су многи били зачуђени оваквом одлуком. Бодови свакако нису примарни циљ у овом тренутку, али ће мечеви и те како послужити.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Некоме је очигледно засметало то што ће Ђоковић доћи у Швајцарску, па је у тамошњем медију на албанском језику "Ле Цантон 27" објављен скандалозан текст у којем се о Новаку говори у контексту поруке које је послао након победе против Александра Ковачевића у прошлогодишњем издању Ролан Гароса.

Наслов текста гласи "Познати српски тенисер Ђоковиц́а спрема скандал у Женеви. Хоц́е ли својим вец́ традиционалним, шовинистичким и расистичким провокацијама увредити 300.000 Албанаца у Швајцарској?" и у њему се истиче да је Ђоковић познат по наводним скандалима у Аустралији и провокацијама према тзв. Косову и истичу да његов долазак у земљу у којој живи 340.000 Албанаца може изазвати контроверзе.

Наводи се да је после поменутог дуела са Ковачевићем на камери написао поруку "Косово је срце Србије", што их је евидентно заболело па су у делу текста истакли да српског аса наводно боли што је Србија изгубила своју територију и да тако изражава незадовољство.

Истичу да Ђоковић "традиционално провоцира преко 300.000 Албанаца који живе у Швајцарској својим шовинистичким и расистичким провокацијама". Додају да Међународни олимпијски комитет мора да казни Србина због "провокација" и да ако то не учине солидарисаће се са "расизмом" који наводно шири Ђоковић. На крају причу закључују речима да се нико не толерише као он и да је то недопуство уз додатак да је и сам лист упитао МОК због чега не реагују.

Фото: Профимедиа

 

 

Скандалозан текст објављен је у дану када је Ђоковић потврдио учешће у Женеви и све је само не у спортском маниру. Која је тачна намера аутора остаје питање, а овакво таргетирање је заиста недопустиво у моментима када нико није нити изазвао нити тражио било какав инцидент.

Остаје нам да видимо какав ће дочек имати најбољи тенисер данашњице у Швајцарској и да се надамо да ће све проћи у најбољем могућем реду.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: