Zvezda i Hajduk su se sastali u završnom kolu prvenstva, poslednjeg pred raspad SFRJ. Sve to nedugo pošto su crveno-beli pretrpeli poraz od Splićana u kupu.


Nije, međutim, poraz u finalu kupa razlog za haos koji je usledio na Marakani u novoj utakmici. Binić u Majstoriji otkriva šta je bilo posredi...

Na toj utakmici u finalu kupa na JNA Skoblar je vukao Mihu (Siniša Mihajlović, op. aut) za kosu, vređao ga... A već je to predratno stanje, gotovo, pred rat... Poslednja u prvenstvu, osvojili smo što smo osvojili, igramo za kraj protiv njih. Dogovorili smo se da mi na terenu budemo malo grublji. Međutim, ja nisam imao pojma da je Hajduk tokom nedelje smenio Skoblara i da je došao Poklepović - priseća se Binić.

I tako, počeo meč na Marakani. A igrači Hajduka nastavljaju da "biju" crveno-bele... Ponovo najviše Mihajlovića.

Jedno uklizavanje Mihi, drugi put, treći put... Dakle, oni nastavljaju da nas tuku kao prošli meč. Biju Mihu i na Marakani.. Meni već pala "klapna", sa desne strane protrčim, jednog nokautiram, drugog, i čekam Poklepovića, misleći da će mi prići Skoblar. I kako su oni krenuli, ja ga udaram ga jednom, on ne pada, uhvati mi se za ruke, ja otrgnem levom drugi put ga udaram, pada on i još neko pored njega. Sad vidim masera, ja sam i masera njihovog udario...

Haos se nije smirivao...

Sudija meni daje crveni, ja tu frku na njega, oni me izvlače sa terena... Ja se, međutim, ne tuširam se u svlačionici već što brže spremim jednu motku da ih u tunelu pobijem na kraju. Jedva su me odvukli gore u ložu Marakane. I tako, u šali kažem da sam ja započeo taj rat sa Hrvatima, koji je posle toga usledio - istakao je Binić.

(Sportal)

BONUS VIDEO: