Aleksa je svoju izabranicu verio u Izraelu, a nekoliko puta je u medijima govorio da mu je ona promenila život iz korena. 

– Dok nju nisam upoznao, nisam bio toliko duhovno stabilan. Mislio sam da je dovoljno što imam grčko ime, što je moj pradeda slavio za vreme komunizma otvorenih prozora i što se pomolim pred spavanje. Postio sam danima, ali posle mamurluka. Radio sam stvari koje nisam smeo. Sve se promenilo kad sam sreo Nikanu. Bila je nevina, preobrazovana, postila je, pomagala starijima, umivala se na praznik Cveti i nije pila alkohol. Nije imala neprijatelje. Tada sam počeo da se osećam još jačim, jer pored sebe imam osobu koja sa mnom ide u borbu, na hodočašće i nemirnu Palestinu, ali i na Bahame – objasnio je jednom prilikom Balašević.

Nikolina i Aleksa zavetovali su se na večnu ljubav 2022. godine na  u Hramu Svetog Save u Beogradu. Brak je sklopio patrijah srpski Profirije, a obavljeno je u krugu najbližih ljudi.

Sin legendarnog Đorđa Balaševića je na venčanju u Hramu Svetog Save nosio hadžijsku odoru s izvezenom ribom, koja predstavlja najraniji simbol hrišćanstva, a njegovo odelo blagosiljano je u Izraelu 2021. godine. Nikolina je ponela dugu belu haljinu i preko glave nosila maramu bele boje.

(Kurir)

BONUS VIDEO: