Nikola je sada objavio čitavu mapu svog pešačenja i pokazao putanju kretanja, a sama razdaljina pešačenja od Beograda do cilja i ostrva Egina, izgleda impresivno. Kako je i sam rekao, sve mu je na početku izgledalo nepojmljivo, a sada. 31 dan kasnije, spreman je da napravi i poslednje korake na svom hodočašću i zvanično pešaka pređe put dugačak 1060 kilometara.

Foto: Instagram printskrin/nikolarokvic

 

 

Nikoli su se tokom puta pridružili i članovi porodice, kao i brojni prijatelji, a svi su mu pružali snagu da ide dalje i prikuplja novčana sredstva za humanitarne svrhe.

- Toliko osećanja. Toliko emocija.Toliko ljubavi u svakom danu, pogledu, reči, koraku… Mnogi su mi govorili pre puta da je glava najbitnija. Ja sam sada uveren da je najbitniji balans! I ne možeš se osloniti samo na jednu stvar. Možeš, ali nećeš daleko. Sklad duha, duše i tela! Duh je kao gorivo, što čistije, to bolje duša radi. Duša je motor. A telo je šasija i pneumatici! I nekada stvarno tako izgleda, kao da sam putnik u svom biću, koje kada udje u ritam, posmatra okolinu i divi se trenucima Božije premudrosti, koja se izobilno izliva na ovom putu! - napisao je pevač i dodao.

- Ostao je još sutrašnji dan! Na samu pomisao da ću uz Božiju pomoć dotaći nogama i usnama Svetu Eginu, erupcija emocija izbija iz mene.Tako je bilo daleko. Nepojmljivo mom umu. Sada sa granica svojih vidika, blagodarim Gospodu, Svetom Nektariju i Svim Svetima na pomoći! Spreman sam da napravim i taj odlučujući korak u zagrljaj svemu najdražem što imam!! Bogu, Svetima, porodici, bližnjima i narodu! Volim vas, Bog vas blagoslovio.

(Magazin Novosti)

BONUS VIDEO: