Никола је сада објавио читаву мапу свог пешачења и показао путању кретања, а сама раздаљина пешачења од Београда до циља и острва Егина, изгледа импресивно. Како је и сам рекао, све му је на почетку изгледало непојмљиво, а сада. 31 дан касније, спреман је да направи и последње кораке на свом ходочашћу и званично пешака пређе пут дугачак 1060 километара.

Фото: Инстаграм принтскрин/nikolarokvic

 

 

Николи су се током пута придружили и чланови породице, као и бројни пријатељи, а сви су му пружали снагу да иде даље и прикупља новчана средства за хуманитарне сврхе.

- Толико осећања. Толико емоција.Толико љубави у сваком дану, погледу, речи, кораку… Многи су ми говорили пре пута да је глава најбитнија. Ја сам сада уверен да је најбитнији баланс! И не можеш се ослонити само на једну ствар. Можеш, али нећеш далеко. Склад духа, душе и тела! Дух је као гориво, што чистије, то боље душа ради. Душа је мотор. А тело је шасија и пнеуматици! И некада стварно тако изгледа, као да сам путник у свом бићу, које када удје у ритам, посматра околину и диви се тренуцима Божије премудрости, која се изобилно излива на овом путу! - написао је певач и додао.

- Остао је још сутрашњи дан! На саму помисао да ћу уз Божију помоћ дотаћи ногама и уснама Свету Егину, ерупција емоција избија из мене.Тако је било далеко. Непојмљиво мом уму. Сада са граница својих видика, благодарим Господу, Светом Нектарију и Свим Светима на помоћи! Спреман сам да направим и тај одлучујући корак у загрљај свему најдражем што имам!! Богу, Светима, породици, ближњима и народу! Волим вас, Бог вас благословио.

(Магазин Новости)

БОНУС ВИДЕО: