Rad Šerbedžija rođen je u mjestu Bunić kod Korenice u Hrvatskoj, 27. juli 1946. godine u srpskoj porodici, Rade Šerbedžija je suprug Lenke Udovički, s kojom ima kćeri Ninu, Milicu Almu, Vanju. Iz prvog braka ima ćerku Luciju te sina Danila.

Foto: BETA

 

 

Roditelji Radeta Šerbdžije su bili Stana i Danilo Šerbedžija, a njegov otac je bio jedan od najstarijih ljudi na Balkanu.

On je otkrio da se njegov otac protivio njegovoj odluci da postane glumac, te da nije pogledao nijedan njegov film.

- Imao sam divan odnos sa roditeljima. Majka mi je umrla, a otac je u 104. godini. Otac nikad nije pogledao nijedan moj film, ni seriju, ni snimku predstave. Samo bi uzeo ukrštene reči i napustio sobu. Iz neke tvrdoglavosti i osvete. Nikada - poverio se Šerbedžija hrvatskom "Jutarnjem listu".

Foto: Z. Knežević

 

 

Posle njegove smrti osvanula je ova poruka.

- Seljak, rudar, proleter, prvoborac, otac, deda, pradeda. Nakon što je u 104. godini pobedio upalu pluća, zdrav, odlučio je da ode, poslao bližnje iz sobe da odu malo da se odmore i zatvorio oči. Dosta mu je bilo. Ostavio je odelo za sahranu, u džepu pismo koje želi da se pročita na sahrani za samo najužu porodicu, meni je nedavno ostavio sat koji je dobio kad je išao u penziju, na sahrani samo violina da ga prati uz pesmu "Kad u vojsku ja polazim i zeleno polje gazim. Suzama se boj ne bije već se vrela krvca lije." Zdravo deda, ponosan sam što nosim tvoje ime - poručio je tada njegov unuk Danilo na Fejsbuku.

BONUS VIDEO: