Osim muzike, bio je poznat i kako neko bez dlake na jeziku, a još uvek se pamti njegov egzibicioni bokserski meč sa kolegom Rambom Amadeusom koji se odigrao 1994. godine.

Organizator "obračuna" bio je tadašnji predsednik FK Železnik Jusa Bulić, koji je na stadion doveo i lava iz Beogradskog zoološkog vrta koji je bio u kavezu, jer je nadimak njegovog kluba bio Lavovi.

Izveštaj sa ovog egzibicionog boks meča prikazan je na prvom programu tadašnje RTV Beograd. Toni i Rambo su imali meč po pravilima boksa u tri runde. Kako su tada gledaoci komentarisali - pravo boksersko šibanje i makljanje.

Foto: Jutjub printskrin/Donjomalci

 

Meč se navodno odigrao zbog Tonijeve izjave prilikom gostovanja u emisiji kod Milovana Ilića Minimaksa, kada je rekao da da bi sa svakim narodnjakom izašao na boks meč. Tu se prepoznao Rambo, te je spektakl ubrzo i organizovan.

Obojica su malaksali su pre isteka vremena i odlučili da prekinu meč zagrljajem.

Foto: Jutjub printskrin/Donjomalci

 

U ulozi sudije našao se Dušan Prelević Prele koji je obojicu boksera proglasio pobednicima. Inače, na Tonijevoj strani, odnosno u njegovom timu je bio i Oliver Mandić.

- Mi se nismo boksovali, pod broj jedan, već smo pravili jedan spektakl. Sve ovo je bilo za narod. Mi se znamo dosta dugo, sa estrade... Ali, muški da je bilo, jeste - izjavio je Toni Montano.

Posle toga, izjavu je smejući se dao Rambo Amadeus:

- Ubi me budala! Bilo je žestoko. Toni je odličan borac - rekao je on.

Podsetimo, prema pisanju Kurira, upućena patrola na licu mesta zatekla je Snežanu Miljković, sestru od strica preminulog Velibora Miljkovića, koja je izjavila da im se nije javljao na telefon i da nije otvarao vrata stana. Angažovali su bravara koji je otvorio stan, gde je u fotelji zatečen muzičar. Na lice mesta izašla ekipa hitne pomoći koja je konstatovala smrt. Uviđajna ekipa izvršila uviđaj i zapečatila stan. Nema tragova nasilne smrti. Telo vozilom saniteta preveženo na ISM.

BONUS VIDEO: