Ana je za portal "Ubitenis" otkrila da nema dilemu kada je reč o muškom singlu. Bivša srpska teniserka uverena je da njen sunarodnik Novak Đoković može do pehara, iako ove sezone nije blistao na šljaci.

- Mnogo novih igrača je poslednjih nedelja uspelo da dogura daleko na turnirima, pobeđivali su vrhunske tenisere. Tako da ćemo na muškoj strani videti dosta novih lica. Naravno, Novak je i dalje najveći kandidat za titulu, ali tu su i Alkaraz i Siner - smatra Ana.

Ivanovićeva veruje u svog zemljaka, iako ne blista ove sezone.

- Novak je imao malo teži deo sezone na šljaci nego inače, ali sam sigurna da će tempirati punu formu za Rolan Garos. Kada su u pitanju Zverev, Cicipas i Rud, rekla bih da Zverev iz te trojke ima najveće šanse za trofej - rekla je proslavljena teniserka.

Inače, ako Anine prognoze budu tačne, Novak će odbraniti tituli i četvrti put podići trofej Otvorenog prvenstva Francuske.

Foto: G. Čvorović

 

Podsetimo, Ana Ivanović je u karijeri osvojila petnaest VTA turnira, uključujući i jedan grend slem turnir, upravo Rolan Garos 2008, pobedivši u finalu Dinaru Safinu.

Već plasmanom u finale tog takmičenja postala je prva teniserka na VTA listi, na kojoj je provela 12 sedmica. Dospela je do još dva grend slem finala, na Rolan Garosu 2007. i na Otvorenom prvenstvu Australije 2008. Takođe, na Vimbldonu je igrala u polufinalu 2007, dok joj je najbolji rezultat na Otvorenom prvenstvu SAD četvrtfinale 2012. godine.

Foto: Profimedia

 

BONUS VIDEO: