Ана је за портал "Убитенис" открила да нема дилему када је реч о мушком синглу. Бивша српска тенисерка уверена је да њен сународник Новак Ђоковић може до пехара, иако ове сезоне није блистао на шљаци.

- Много нових играча је последњих недеља успело да догура далеко на турнирима, побеђивали су врхунске тенисере. Тако да ћемо на мушкој страни видети доста нових лица. Наравно, Новак је и даље највећи кандидат за титулу, али ту су и Алкараз и Синер - сматра Ана.

Ивановићева верује у свог земљака, иако не блиста ове сезоне.

- Новак је имао мало тежи део сезоне на шљаци него иначе, али сам сигурна да ће темпирати пуну форму за Ролан Гарос. Када су у питању Зверев, Циципас и Руд, рекла бих да Зверев из те тројке има највеће шансе за трофеј - рекла је прослављена тенисерка.

Иначе, ако Анине прогнозе буду тачне, Новак ће одбранити титули и четврти пут подићи трофеј Отвореног првенства Француске.

Фото: Г. Чворовић

 

Подсетимо, Ана Ивановић је у каријери освојила петнаест ВТА турнира, укључујући и један гренд слем турнир, управо Ролан Гарос 2008, победивши у финалу Динару Сафину.

Већ пласманом у финале тог такмичења постала је прва тенисерка на ВТА листи, на којој је провела 12 седмица. Доспела је до још два гренд слем финала, на Ролан Гаросу 2007. и на Отвореном првенству Аустралије 2008. Такође, на Вимблдону је играла у полуфиналу 2007, док јој је најбољи резултат на Отвореном првенству САД четвртфинале 2012. године.

Фото: Профимедиа

 

БОНУС ВИДЕО: