Kod čišćenja WC šolje možete pomoći sebi jednostavnim trikom. Sve što vam treba je brašno.

Mnogi veruju da će se mirisnim gelovima (ili sličnog proizvoda) rešiti obaveze redovnog čišćenja WC šolje. Istina je da se vodokotlić aktivira svaki put kada pustite vodu, mirisaće i delimično dezinfikovati WC.

Međutim, nakupljene nečistoće ostaju i ne postoji drugi način uklanjanja osim temeljitim čišćenjem skupim hemikalijama. U kuhinji imate sastojak koji vam može pomoći u čišćenju WC šolje.

Čišćenje WC-a brašnom

Ako pokušate očistiti WC brašnom, videćete da imate pri ruci jeftin alat koji se može rešiti kamenca, grube prljavštine, plesni i klica.

Za čišćenje WC šolje možete koristiti bilo koje brašno, na primer ono koje vam je dugo stajalo u otvorenoj teglici na polici i koje je postupno upilo vlagu.

Foto: Shutterstock

 

Brašno se sipa u WC šolju na isti način kao kad šećerite. Nanesite ga na sve unutrašnje prostore. Zatim pripremite efikasnu tečnost i sipajte je u vodokotlić.

U jednu litru vode dodajte 3 kašičice limunske kiseline i dobro promešajte. WC posut brašnom poprskajte pripremljenom tečnošću. Ostavite da deluje nekoliko sati, najbolje preko noći. Sledeći dan samo pustite vodu u WC-u. Brašno je abrazivno i zajedno s limunskom kiselinom će se pobrinuti za uklanjanje grube prljavštine.

Ako imate problema s tvrdom vodom u svom domu, verovatno imate posla s kamencom u WC šolji. Možete ga se rešiti tako da svaki dan posipate brašnom zidove toaleta. Ako ujutro WC šolju pospite brašnom i četkom utrljate po zidovima WC šolje, kamenac se neće taložiti.

(Krstarica)

BONUS VIDEO: