Код чишћења WC шоље можете помоћи себи једноставним триком. Све што вам треба је брашно.

Многи верују да ће се мирисним геловима (или сличног производа) решити обавезе редовног чишћења WC шоље. Истина је да се водокотлић активира сваки пут када пустите воду, мирисаће и делимично дезинфиковати WC.

Међутим, накупљене нечистоће остају и не постоји други начин уклањања осим темељитим чишћењем скупим хемикалијама. У кухињи имате састојак који вам може помоћи у чишћењу WC шоље.

Чишћење WC-а брашном

Ако покушате очистити WC брашном, видећете да имате при руци јефтин алат који се може решити каменца, грубе прљавштине, плесни и клица.

За чишћење WC шоље можете користити било које брашно, на пример оно које вам је дуго стајало у отвореној теглици на полици и које је поступно упило влагу.

Фото: Shutterstock

 

Брашно се сипа у WC шољу на исти начин као кад шећерите. Нанесите га на све унутрашње просторе. Затим припремите ефикасну течност и сипајте је у водокотлић.

У једну литру воде додајте 3 кашичице лимунске киселине и добро промешајте. WC посут брашном попрскајте припремљеном течношћу. Оставите да делује неколико сати, најбоље преко ноћи. Следећи дан само пустите воду у WC-у. Брашно је абразивно и заједно с лимунском киселином ће се побринути за уклањање грубе прљавштине.

Ако имате проблема с тврдом водом у свом дому, вероватно имате посла с каменцом у WC шољи. Можете га се решити тако да сваки дан посипате брашном зидове тоалета. Ако ујутро WC шољу поспите брашном и четком утрљате по зидовима WC шоље, каменац се неће таложити.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО: