Stefanović je godinama vodio čuvene muzičke festivale MESAM, Beogradsko proleće, Gitarijadu u Zaječaru, bio je i prvi muž pevačice Maje Marijane.

Sada radi na radiju, a bio je i voditelj upravo završenog koncerta „Zvezde među zvezdama“ u znak sećanja na Usniju Redžepovu i Predraga Živkovića Tozovca.

Foto: F.S./ATA images

 

 

- Imao sam udes 1991. godine, u jeku popularnosti, kada su moje emisije imale i po pet miliona gledalaca. Nažalost, svi koji su bili sa mnom u atomobilu su poginuli, a ja sam ležao šest i po meseci nepokretan, poptuno... Što se tiče kuće u kojoj radim, to je RTS, moram iskreno da priznam da 20 godina me niko nije zvao iz televizijskog dela moje kuće, iz Takovske. Sigurno ima 20 godina otkad me niko nije pozvao, a po ugovoru o radu, ne smem da radim ni za jednu drugu telviziju. I to je moj odgovor zašto mene nema na malim ekranima - rekao je Stefanović i dodao da, iako više voli radio od televizije, i dalje gaji nadu da će ga pozvati pred kamere.

Foto: Fejsbuk printskrin

 

 

- Više volim radio, defintivno ima tu divnu atmosferu, intimnu, ljudi jako vole da dođu kod nas. Radim tu emisiju koja je stara 64 godine, ja je radim 18. Ali, voleo bih da se vratim na televiziju, nedostaju mi festivali, i neskromno ću reći da nisam video čoveka koji to ume bolje da radi od mene. Jednostavno sam rastao sa tim pevačima, uz njih i njihove pesme i stvarao te festivale. No, dobro, ima još vremena, možda me se neko i seti - zaključio je za beogradske televizije Željko Stefanović.

BONUS VIDEO: