Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predvodi srpski tim koji se bori da rezolucija kojom žele da žigošu srpski narod ne bude usvojena.

Tim povodom oglasila se Jelena Karleuša koja je istakla da je uz predsednika.

Foto: Instagram printskrin/karleusastar

 

 

- Svim srcem uz predsednika svoje zemlje koji u ovom momentu brani Srbiju i veliki i plemenit srpski narod od istorijske bruke Ujedinjenih nacija - napisala je Karleuša na svom Instagram profilu.

Karleuša brutalno odgovorila Severini

Severina Vučković nedavno je, ničim izazvana, komentarisala Srebrenicu, a njena izjava izazvala je oštre komentare u domaćoj javnosti. 

- U Srebrenici je bio genocid, kako god to oni nazivali, mali, srednji ili veliki zločin... Radi se o tome ako je bio genocid, onda bi neka država toj državi trebala platiti odštetu. Mislim da samo zbog toga oni ne priznaju da se to tako zove - rekla je tada Severina u emisiji. 

Foto: ATA images, Profimedia

 

 

Na reči koleginice burno je reagovala Jelena Karleuša koja je pojasnila suštinu reči "genocid", ali i podsetila Severinu da će njen sin, koji je srpskog porekla, takođe nositi žig ako se, kako kaže, ta istorijska nepravda desi.

- Severina, a zašto je tebi bitno da li se koristi reč "zločin" ili reč "genocid"? Zašto se ti baviš presuđivanjem šta je bilo i pojašnjavanjem? 
Ako je samo do para i odštete, koliku je odštetu tvoja država platila Srbiji za Jasenovac? - započela je Jelena. 

- Da li se naplaćuje na tonu mesa ili na broj ljudi? Koliko košta na primer milion života? Koliko za milion Srba i da li hoćete popust jer je bilo i Jevreja? Romi gratis? Tražite li popust na količinu i utrošeni trud jer baš je bilo potrebno mnogo volje i truda da se postigne ta cifra u samo jednom logoru! A imaš li cenovnik koliko Hrvatska treba da plati odštetu za jedini dečiji logor na svetu? Ako je dečiji logor je l' to tarifiraš kao “mali” zločin ili veliki zločin? Kako ti to nazivaš Severina, hm? 

Foto: Instagram printskrin/karleusastar

 

 

- Hoćemo onda da fino platimo jedni drugima pa da se volimo? Čist račun, duga ljubav? Ima li Hrvatska para ili da šmekerski oprostimo dug zarad komšijskih odnosa? Šta nam teško, oprostićemo i to što si Srpkinja, a nazivaš nas “oni”. Ako smo krvnoj braći Crnogorcima oprostili što za male pare glasaju protiv sopstvenog naroda i potresaju kosti svojih dedova koji su se ponosno nazivali, kako, zašto ne bi sve svima? Srbija je velika i jaka. Nije sve u parama draga Severina, nije ovde reč o plaćanju, ovde je reč o reči "genocid", jer genocid ne mogu učiniti pojedinci koji su za to odavno osuđeni.

- Za genocid se krivi čitav narod. Ko ti kaže da se Srbija u toj rezoluciji ne pominje, zašto bi onda Srbija platila odštetu? Malo logike lutko, koristi glavicu i za razmišljanje, ne samo za botoks. A Srbi, narod koji je najviše stradao u 20. veku, mogu samo da budu veliki, ponosni, časni narod. Ne genocidan narod. Jer taj žig neću da nosim ni ja ni moja deca ni moji unuci, jer u moje ime niko nije ubijao nevine ljude u građanskom ratu u Bosni sa kojim ja nemam ama baš nikakve veze. PS (a i tvoj sin, koji je Srbin, nosiće taj žig, ako se ta istorijska nepravda desi! Pokušaj da se ne trudiš više da budeš ovoliko “pametna”) - napisala je Karleuša u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk. 

BONUS VIDEO: