Председник Србије Александар Вучић предводи српски тим који се бори да резолуција којом желе да жигошу српски народ не буде усвојена.

Тим поводом огласила се Јелена Карлеуша која је истакла да је уз председника.

Фото: Инстаграм принтскрин/karleusastar

 

 

- Свим срцем уз председника своје земље који у овом моменту брани Србију и велики и племенит српски народ од историјске бруке Уједињених нација - написала је Карлеуша на свом Инстаграм профилу.

Карлеуша брутално одговорила Северини

Северина Вучковић недавно је, ничим изазвана, коментарисала Сребреницу, а њена изјава изазвала је оштре коментаре у домаћој јавности. 

- У Сребреници је био геноцид, како год то они називали, мали, средњи или велики злочин... Ради се о томе ако је био геноцид, онда би нека држава тој држави требала платити одштету. Мислим да само због тога они не признају да се то тако зове - рекла је тада Северина у емисији. 

Фото: АТА имагес, Профимедиа

 

 

На речи колегинице бурно је реаговала Јелена Карлеуша која је појаснила суштину речи "геноцид", али и подсетила Северину да ће њен син, који је српског порекла, такође носити жиг ако се, како каже, та историјска неправда деси.

- Северина, а зашто је теби битно да ли се користи реч "злочин" или реч "геноцид"? Зашто се ти бавиш пресуђивањем шта је било и појашњавањем? 
Ако је само до пара и одштете, колику је одштету твоја држава платила Србији за Јасеновац? - започела је Јелена. 

- Да ли се наплаћује на тону меса или на број људи? Колико кошта на пример милион живота? Колико за милион Срба и да ли хоћете попуст јер је било и Јевреја? Роми гратис? Тражите ли попуст на количину и утрошени труд јер баш је било потребно много воље и труда да се постигне та цифра у само једном логору! А имаш ли ценовник колико Хрватска треба да плати одштету за једини дечији логор на свету? Ако је дечији логор је л' то тарифираш као “мали” злочин или велики злочин? Како ти то називаш Северина, хм? 

Фото: Инстаграм принтскрин/karleusastar

 

 

- Хоћемо онда да фино платимо једни другима па да се волимо? Чист рачун, дуга љубав? Има ли Хрватска пара или да шмекерски опростимо дуг зарад комшијских односа? Шта нам тешко, опростићемо и то што си Српкиња, а називаш нас “они”. Ако смо крвној браћи Црногорцима опростили што за мале паре гласају против сопственог народа и потресају кости својих дедова који су се поносно називали, како, зашто не би све свима? Србија је велика и јака. Није све у парама драга Северина, није овде реч о плаћању, овде је реч о речи "геноцид", јер геноцид не могу учинити појединци који су за то одавно осуђени.

- За геноцид се криви читав народ. Ко ти каже да се Србија у тој резолуцији не помиње, зашто би онда Србија платила одштету? Мало логике лутко, користи главицу и за размишљање, не само за ботокс. А Срби, народ који је највише страдао у 20. веку, могу само да буду велики, поносни, часни народ. Не геноцидан народ. Јер тај жиг нећу да носим ни ја ни моја деца ни моји унуци, јер у моје име нико није убијао невине људе у грађанском рату у Босни са којим ја немам ама баш никакве везе. ПС (а и твој син, који је Србин, носиће тај жиг, ако се та историјска неправда деси! Покушај да се не трудиш више да будеш оволико “паметна”) - написала је Карлеуша у објави на друштвеној мрежи Фејсбук. 

БОНУС ВИДЕО: