Gost našeg podkasta "Nekoliko minuta sa..." bio je kuvar Miloš Farkić koji je govorio o prihvaćenosti srpske kuhinje u inostranstvu, ali i o stranoj kuhinji u našoj državi. Indonežani su ti koji su oduševljeni našim kuhinjom, dok kod nas osim francuske, dominira italijanska kuhinja. Takođe smo pričali smo o spremanju prirodnih soseva i zaboravljenim začinima na teritoriji Srbije. 

Foto: Profimedia

 

-Najbolji sosevi su izašli iz domaće kuhinje. Igrajte se, možda vaš sos bude jednog dana u restoranima- ističe Farkić. 

-Bolonjeze sos je nastao u domaćoj kuhinji, u Siciliji, kidali su meso i tada nije bilo mleveno- navodi naš gost.

Miloš je dao savet domaćicama i domaćinama kako da naša hrana bude kao u restoranu. Potrebna je dobra priprema namirnica, posvetiti se pravilnom praćenju recepture, ne žuriti tokom pripreme. To je ključno kada je reč o ukusno spremljenom jelu. Druge razlike između hrane spremljene u kuhinjskim uslovima i u vlastitoj kuhinji čak nema. Kuvari ponekad  umeju da koriste prečice kako bi hrana bila pre gotova. O kojim prečicama je reč, pogledajte u videu ispod: