Гост нашег подкаста "Неколико минута са..." био је кувар Милош Фаркић који је говорио о прихваћености српске кухиње у иностранству, али и о страној кухињи у нашој држави. Индонежани су ти који су одушевљени нашим кухињом, док код нас осим француске, доминира италијанска кухиња. Такође смо причали смо о спремању природних сосева и заборављеним зачинима на територији Србије. 

Фото: Профимедиа

 

-Најбољи сосеви су изашли из домаће кухиње. Играјте се, можда ваш сос буде једног дана у ресторанима- истиче Фаркић. 

-Болоњезе сос је настао у домаћој кухињи, у Сицилији, кидали су месо и тада није било млевено- наводи наш гост.

Милош је дао савет домаћицама и домаћинама како да наша храна буде као у ресторану. Потребна је добра припрема намирница, посветити се правилном праћењу рецептуре, не журити током припреме. То је кључно када је реч о укусно спремљеном јелу. Друге разлике између хране спремљене у кухињским условима и у властитој кухињи чак нема. Кувари понекад  умеју да користе пречице како би храна била пре готова. О којим пречицама је реч, погледајте у видеу испод: