Да би роштиљ био сочан, потребно је да обратите пажњу на неколико ставки приликом спремања.
Обратите пажњу на дебљину пљескавица
Битно је да ћевапи и пљескавице не буду дебели, јер ће споља бити препечени,а унутра сирови. Требаће им доста времена да се испеку.
Пожељно је користити хватаљку уместо виљушке
Да не бисте добили суве ћевапе, користите уместо виљушке хватаљку.
Прочитајте још
Ставите лед током печења
Да месо не би испало пресуво, ставите коцкицу леда на пљескавице током печења.
Пожељно је даставите мало путера или маслаца приликом печња
Путер или маслац дају посебну мекоћу.
Нема потребе да често окрећете месо
Два до три пута је довљно да окренете месо. Нема потреба за више пута. Прво га пеците на јачој ватри, па на слабијој.
(Трпеза)