Alen je na prostranom imanju, posadio plantažu lesnika, a već 2020. godine je počeo da ubira plodove.

Foto: ATA images

 

Pevač je istakao i da su velike evropske kompanije oduševljenje njegovim proizvodom, pa tako ima prilike da iz Bihaća, gde se nalazi plantaža, lešnike izvozi za Švajcarsku i Nemačku.

- To što sam ja posadio, to su najbolje i najslađe sorte u Evropi. Ovo su jako krupni lešnici. Ta sorta je uspela, plasiram na tržište. Nadam se da će se taj urod povećati. To je posao budućnosti, savetujem svima da krenu time da se bavi. Za sve se koristi, priča pevač.

FOTO: Printskrin Jutjub RTV Santos Zrenjanin

 

Na pitanje da li ga je neko od kolega pozvao zbog biznisa, Islamović je odgovorio:

- Jeste, jedan od prvih je bio Goran Bregović, pre jedno četiri godine. Tražio je odmah da mu pošaljem dva, tri stabala, kaže ima veverice. Čujemo se redovno nas dvojica i nadam se da će se smiriti ova situacija da bismo mogli nešto da radimo, otkrio je jednom prilikom u Vikend Premijeri.

- Supruga je nasledila deo zemlje u Bihaću, a deo sam kupio. Razmišljali smo šta bismo mogli da zasadimo, a onda je analiza zemlje, bez koje ne možeš početi, pokazala da je ovo peskovito tlo kao stvoreno za uzgoj lešnika. Ovde je Una na samo nekoliko korak i tu je po svemu sudeći bilo njeno jezero pa je peskovito tlo i veoma pogodno za uzgoj ove biljke. Istraživali smo šta bismo mogli da gajimo, a inače o lešnicima nisam znao ništa osim što sam dolazio kao dete ovde da ih berem, ispričao je Alen za hrvatske medije.