Ален је на пространом имању, посадио плантажу лесника, а већ 2020. године је почео да убира плодове.

Фото: АТА имагес

 

Певач је истакао и да су велике европске компаније одушевљење његовим производом, па тако има прилике да из Бихаћа, где се налази плантажа, лешнике извози за Швајцарску и Немачку.

- То што сам ја посадио, то су најбоље и најслађе сорте у Европи. Ово су јако крупни лешници. Та сорта је успела, пласирам на тржиште. Надам се да ће се тај урод повећати. То је посао будућности, саветујем свима да крену тиме да се бави. За све се користи, прича певач.

ФОТО: Принтскрин Јутјуб РТВ Сантос Зрењанин

 

На питање да ли га је неко од колега позвао због бизниса, Исламовић је одговорио:

- Јесте, један од првих је био Горан Бреговић, пре једно четири године. Тражио је одмах да му пошаљем два, три стабала, каже има веверице. Чујемо се редовно нас двојица и надам се да ће се смирити ова ситуација да бисмо могли нешто да радимо, открио је једном приликом у Викенд Премијери.

- Супруга је наследила део земље у Бихаћу, а део сам купио. Размишљали смо шта бисмо могли да засадимо, а онда је анализа земље, без које не можеш почети, показала да је ово песковито тло као створено за узгој лешника. Овде је Уна на само неколико корак и ту је по свему судећи било њено језеро па је песковито тло и веома погодно за узгој ове биљке. Истраживали смо шта бисмо могли да гајимо, а иначе о лешницима нисам знао ништа осим што сам долазио као дете овде да их берем, испричао је Ален за хрватске медије.