Sigurno znate bar jednu osobu da je na buvljaku pazarila dobar ulov, a verujemo da je Debi Godar prošla najbolje do sada.

Ova 55-godišnja žena je pre par godina svojom pričom mnoge ostavila bez teksta. Ona je kupila prsten na buvljaku za 10 funti (oko 1.350 dinara), a njegovu tajnu otkrila je godinama kasnije.

Naime, 33 godina kasnije ova žena našla se u nezgonoj situaciji i morala je da proda mnoge dragocenosti kako bi skupila novac.

Među predmetima koje je odnela juveliru našao se i taj "stakleni" prsten, za koji se nadala da će dobiti bar neku siću.

Foto: Jutjub printskrin/ITV News

 

Ostala bez teksta

Ova humanitarna radnica, koja je bila hraniteljka više od 20 dece, ostala je zapanjena kada je saznala da je u pitanju dragi kamen od 26,27 karata.

Prodajom je zaradila oko 740.000 funti (oko 99.000.000 dinara) nakon troškova aukcije.

- Kada sam otišla kod zlatara, on se zamalo onesvestio i rekao: "Znaš li šta je ovo? To je dijamant". Celu noć sam sedela i gledala u to, pitajući se šta da radim.

Reč je savršenstvu

Odnela ga je u aukcijsku kuću Sotheby’s, koja je potvrdila njegovu vrednost.

- Ispostavilo se da je to nešto najbliže savršenstvu. Bilo je to kao kada bi Del Boj rekao Rodniju: "Sledeće godine u ovo vreme, bićemo milioneri". Pokazalo se ispravno. To je karma za loše stvari koje su se desile u našim životima i što je mojoj mami ukradeno sve - rekla je Debra.

Debra, koja još uvek živi u opštinskoj kući u Tvikenhamu, u zapadnom Londonu, od tada je ugađala mami DŽun Bojl (72).

- Imala je praznike na Barbadosu, videla Toma DŽonsa, videla Selin Dion u Vegasu i kupila bundu. Novac mi nije važan - erkla je.

Nova ulaganja

Debra je takođe osnovala firmu za starinski nakit koji prodaje na buvljaku i napisala je knjigu o njenim podvizima.

- Volontiram u dobrotvornoj organizaciji za decu koja su pobegla (od kuće). Ako ova knjiga zaradi novac, želim da ide njima i omladinskim liderima - rekla je te 2019. godine koja joj je promenila život.

(Kurir)

BONUS VIDEO: