Verica je imala osamnaest godina kada je bila žrtva silovanja. Retko  o traumatičnom događaju govori, tek po nekad smogne snage da kaže neki detalj. 

- Plašim se ako biste dobili odgovor od mene da bih ušla u jednu situaciju koju mnogi ljudi ne bi razumeli. Mogu da kažem nešto o tome s obzirom na to da sam prošla kroz to, ali i dalje mije teško. Ne postoji opravdanje za takav zločin, ne postoji izgovor u godinama, situaciji, neznanju. Takav zločin mora da se kazni.

U tom periodu Verica nije prijavila zločin, a njen silovatelj je bio momak koji je išao sa njom u razred: 

- Nisam prijavila to, a kasnije sam smatrala da nema potrebe da prijavim jer to nisam uradila kada treba, tačnije odmah nakon što se dogodilo. Nisam verovala da mi pokretanje tog zločina može doneti išta dobro u životu, i tako je ostalo.

Dugo posle ovog čina, osećala je stid: 

- Bila sam jako mlada, a moji roditelji su bili strogi. Nisam razumela da su roditelji zid zaštite i da bi stali uz mene. To mi je uradio drug iz razreda, i to je bio dodatan razlog zbog kog me je bilo sramota. Nikada nisam htela da otkrijem identitet tog čoveka. Verovala sam da sam ja nekako kriva za to. Apelujem na sve žene da se time ozbiljno pozabave ukoliko im se dogodi, da istog trenutka prijave nasilnika i ne puste da prođe vreme - izjavila je Verica za Hajp.

Verica je svoju sreću pronašla pored trudeset i pet godina mlađeg Veljka Kuzmančevića. 

BONUS VIDEO: