Верица је имала осамнаест година када је била жртва силовања. Ретко  о трауматичном догађају говори, тек по некад смогне снаге да каже неки детаљ. 

- Плашим се ако бисте добили одговор од мене да бих ушла у једну ситуацију коју многи људи не би разумели. Могу да кажем нешто о томе с обзиром на то да сам прошла кроз то, али и даље мије тешко. Не постоји оправдање за такав злочин, не постоји изговор у годинама, ситуацији, незнању. Такав злочин мора да се казни.

У том периоду Верица није пријавила злочин, а њен силоватељ је био момак који је ишао са њом у разред: 

- Нисам пријавила то, а касније сам сматрала да нема потребе да пријавим јер то нисам урадила када треба, тачније одмах након што се догодило. Нисам веровала да ми покретање тог злочина може донети ишта добро у животу, и тако је остало.

Дуго после овог чина, осећала је стид: 

- Била сам јако млада, а моји родитељи су били строги. Нисам разумела да су родитељи зид заштите и да би стали уз мене. То ми је урадио друг из разреда, и то је био додатан разлог због ког ме је било срамота. Никада нисам хтела да откријем идентитет тог човека. Веровала сам да сам ја некако крива за то. Апелујем на све жене да се тиме озбиљно позабаве уколико им се догоди, да истог тренутка пријаве насилника и не пусте да прође време - изјавила је Верица за Хајп.

Верица је своју срећу пронашла поред трудесет и пет година млађег Вељка Кузманчевића. 

БОНУС ВИДЕО: