Britanski kajakaš Bren Orton (29) pronađen je mrtav nakon nestanka u jezeru Mađore, koje se prostire na teritoriji Švajcarske i Italije.

Policija je potvrdila da se radi o Brenovom telu dok istražuje njegovu smrt.

Poslednji trenuci života

Bren Orton je nestao 16. maja dok je kajakom istraživao jezero Mađore. Beživotno telo pronađeno je nešto pre 13 časova u vodama jezera, nakon što je mornar koji je aktivirao alarm pronašao telo i odmah obavestio Hitnu pomoć.

Životna avantura na društvenim mrežama

Bren je bio poznat po dokumentovanju svojih avantura na društvenim mrežama, gde je delio svoje veštine kajaka i putovanja širom sveta.

NJegove objave su odisale toplinom osmeha i prijateljskom naravi koja su blistale jednako kao i njegove veštine kajaka.

Oproštaj od kajakaškog virtuoza

U komentarima u kojima se opraštaju od Brena, ističe se da je bio neverovatan čovek, sa toplim osmehom i prijateljskom naravi.

NJegove kajakaške veštine su bile izuzetne, te je stekao status jednog od najvećih kajakaša na divljim vodama ikada.

Brenova tragična smrt ostavlja prazninu u svetu kajaka i među njegovim pratiocima na društvenim mrežama, ali će njegova nasleđa ostati kao inspiracija budućim generacijama kajakaša.

Podsetimo, o tome koliko ovaj sport zna da bude opasan govori i priča američkog kajakaša Dejna DŽeksona koji je poznat po opasnim izazovima, a poslednjim dostignućem uspeo je da postigne rezultat koji će se teško ponoviti.

DŽekson je ušao u istoriju kajaka zahvaljujući drugom najvećem skoku s vodopada. Padao je punih 40 metara i uspeo sigurno da sleti u uzak vir.

 - Izgleda kao da padate sa lica Zemlje. Prelazak sa ivice vodopada do bazena bio je poprilično rizičan - izjavio je DŽekson.

BONUS VIDEO: