Британски кајакаш Брен Ортон (29) пронађен је мртав након нестанка у језеру Мађоре, које се простире на територији Швајцарске и Италије.

Полиција је потврдила да се ради о Бреновом телу док истражује његову смрт.

Последњи тренуци живота

Брен Ортон је нестао 16. маја док је кајаком истраживао језеро Мађоре. Беживотно тело пронађено је нешто пре 13 часова у водама језера, након што је морнар који је активирао аларм пронашао тело и одмах обавестио Хитну помоћ.

Животна авантура на друштвеним мрежама

Брен је био познат по документовању својих авантура на друштвеним мрежама, где је делио своје вештине кајака и путовања широм света.

Његове објаве су одисале топлином осмеха и пријатељском нарави која су блистале једнако као и његове вештине кајака.

Опроштај од кајакашког виртуоза

У коментарима у којима се опраштају од Брена, истиче се да је био невероватан човек, са топлим осмехом и пријатељском нарави.

Његове кајакашке вештине су биле изузетне, те је стекао статус једног од највећих кајакаша на дивљим водама икада.

Бренова трагична смрт оставља празнину у свету кајака и међу његовим пратиоцима на друштвеним мрежама, али ће његова наслеђа остати као инспирација будућим генерацијама кајакаша.

Подсетимо, о томе колико овај спорт зна да буде опасан говори и прича америчког кајакаша Дејна Џексона који је познат по опасним изазовима, а последњим достигнућем успео је да постигне резултат који ће се тешко поновити.

Џексон је ушао у историју кајака захваљујући другом највећем скоку с водопада. Падао је пуних 40 метара и успео сигурно да слети у узак вир.

 - Изгледа као да падате са лица Земље. Прелазак са ивице водопада до базена био је поприлично ризичан - изјавио је Џексон.

БОНУС ВИДЕО: