U zapadnoj Nemačkoj, tačnije u Hageni, danas je došlo do pucnjave u kojoj su četiri osobe ranjene. Osumnjičeni počinilac, 34-godišnji Mehmet O., navodno je pucao u svoju trudnu suprugu, a potom je izazvao haos bežeći od mesta zločina.

Udarac u zajedničkom stanu
Incident je započeo kada je Mehmet O. ispalio hitac u glavu svojoj trudnoj supruzi u njihovom zajedničkom stanu. Lekari se trenutno bore za njen život, dok je počinilac pobegao sa mesta zločina.

Begunac u akciji

Nakon što je pobegao iz stana, počinilac je otrčao na sedmi sprat zgrade i ispalio nekoliko hitaca u zaključana vrata stana, srećom, ne povredivši nikoga. Zatim je seo u svoj Mercedes i odvezao se do frizerskog salona gde je ranio još troje ljudi pre nego što je pobegao sa lica mesta.

Porodični pozadinski detalji

Rođak osumnjičenog izjavio je za medije da je bio šokiran saznanjem o ovom događaju, ističući da osumnjičeni nije imao nikakvih problema i opisao ga kao vrlo mirnog čoveka. Dodao je i da osumnjičeni i njegova supruga imaju četvoro dece, što čini ovaj slučaj još bizarnijim.

Potraga za osumnjičenim

Policija je momentalno pokrenula opsežnu poteru za osumnjičenim beguncem. Dronovi su angažovani u vazduhu, a obližnje šume se detaljno pretražuju. Specijalne jedinice iz cele Severne Rajne-Vestfalije su na terenu, koristeći policijske helikoptere i pse tragače u naporima da uhvate osumnjičenog.

Očevici i njihova svedočenja

Jedan od očevica je ispričao medijima da je video počinioca kako odlazi do svog automobila na parkingu, nakon čega je primetio prisustvo policije i video počinioca kako beži u obližnju šumu, ignorišući pozive policajaca da stane.

Na kraju, situacija u Hageni ostaje napeta dok policija nastavlja potragu za osumnjičenim počiniocem, nadajući se da će ga uskoro locirati i uhapsiti.

(Republika)

BONUS VIDEO: