У западној Немачкој, тачније у Хагени, данас је дошло до пуцњаве у којој су четири особе рањене. Осумњичени починилац, 34-годишњи Мехмет О., наводно је пуцао у своју трудну супругу, а потом је изазвао хаос бежећи од места злочина.

Ударац у заједничком стану
Инцидент је започео када је Мехмет О. испалио хитац у главу својој трудној супрузи у њиховом заједничком стану. Лекари се тренутно боре за њен живот, док је починилац побегао са места злочина.

Бегунац у акцији

Након што је побегао из стана, починилац је отрчао на седми спрат зграде и испалио неколико хитаца у закључана врата стана, срећом, не повредивши никога. Затим је сео у свој Мерцедес и одвезао се до фризерског салона где је ранио још троје људи пре него што је побегао са лица места.

Породични позадински детаљи

Рођак осумњиченог изјавио је за медије да је био шокиран сазнањем о овом догађају, истичући да осумњичени није имао никаквих проблема и описао га као врло мирног човека. Додао је и да осумњичени и његова супруга имају четворо деце, што чини овај случај још бизарнијим.

Потрага за осумњиченим

Полиција је моментално покренула опсежну потеру за осумњиченим бегунцем. Дронови су ангажовани у ваздуху, а оближње шуме се детаљно претражују. Специјалне јединице из целе Северне Рајне-Вестфалије су на терену, користећи полицијске хеликоптере и псе трагаче у напорима да ухвате осумњиченог.

Очевици и њихова сведочења

Један од очевица је испричао медијима да је видео починиоца како одлази до свог аутомобила на паркингу, након чега је приметио присуство полиције и видео починиоца како бежи у оближњу шуму, игноришући позиве полицајаца да стане.

На крају, ситуација у Хагени остаје напета док полиција наставља потрагу за осумњиченим починиоцем, надајући се да ће га ускоро лоцирати и ухапсити.

(Република)

БОНУС ВИДЕО: