Kratkotrajna kiša i pljuskovi sa grmljavinom tokom dana u centralnoj i južnoj Srbiji, a uveče i na području Vojvodine. Duvaće slab i promenljiv vetar. Najniža temperatura od 12 do 17, a najviša od 28 do 31.

U Beogradu danas toplo vreme. Pre podne pretežno sunčano, posle podne promenljivo oblačno. Uveče i u toku noći kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 14 do 17, a najviša oko 29.

Upozorenje na grmljavinske nepogode

"Pljuskovi i grmljavine u nedelju posle podne i uveče tek ponegde mogu biti praćeni gradom, a najnestabilniji dan biće ponedeljak uz pojavu intenzivnih pljuskova i veće količine padavina za kratko vreme uz (krupan) grad i olujni vetar u oblasti najjačih oblačnih razvoja.

Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Preliminarno je, za sutra, u većem delu zemlje izdat narandžasti, a u istočnoj Srbiji crveni (najviši) stepen upozorenja. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred", navodi se u upozorenju RHMZ.

I danas upaljen meteo alarm

U jugoistočnoj Srbiji, kao i na prostoru Kosova i Metohije danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog kiše i gmrljavine. Ovo upozorenje znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe..

U ostalim delovima Srbije upaljen je žuti meteo alarm, što znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

BONUS VIDEO: