Đorđe Mijatović, brat potpredsednika Vlade Federacije BiH ubijen je krajem maja u parku na Voždovcu. NJega su, sumnja se, nasmrt išutirala dvojica maloletnika, a sad su otkriveni novi detalji sukoba koji je prethodio zastrašujućoj smrti.

Kako se saznaje, sve se dogodilo tog kobnog 26. maja u vreme ručka. Prema rečima izvora, incident je izbio jer su dvojica tinejdžera od 16 godina došli na teren između zgrada, uzeli loptu od sina sada pokojnog Đorđa Mijatovića koji ima 13 godina i igrali fudbal, a on je čekao da mu vrate loptu.

"Jedan od njih mu je dao novac i poslao ga da im kupi vodu na kiosku, a kada je dečak doneo vodu, rekli su mu da je mogao za sebe da uzme bananicu", kaže izvor.

Međutim, oni su tada nastavili da se igraju sa njegovom loptom, a dečak je sve vreme čekao. Tada ga je pozvao otac kući na ručak.

"Kada ga je zvao otac na ručak, on nije mogao da dođe jer je čekao loptu. Otac je sišao dole i tada je počela svađa i premlaćivanje", dodaje izvor.

Mijatovića udarali u glavu

Kako se pisalo, maloletnici se sumnjiče da su Mijatoviću zadali udarce u glavu. Mijatović je preminuo na reanimaciji. Lekari nisu uspeli da završe svu dijagnostiku kada je on preminuo. Obdukcija je, prema nezvaničnim saznanjima, pokazala da je dobio šest udaraca u glavu, od kojih je jedan bio u predelu slepočnice. Upravo je taj udarac, kako je rekao izvor, izazvao pucanje lobanje, što je dovelo do epi napada i infarkta.

"Huligani su dečaku koji ima desetak godina uzeli loptu i šutnuli je. Dečak je otišao kod oca i požalio se, nakon čega je Mijatović sišao i rekao im da ostave dečaka na miru. Tad su se huligani zaleteli i krenuli da ga neprestano udaraju. Skakali su mu po glavi. Šutirali ga. Od toga mu je naprsla lobanja. Hteli su i da ga zapale bakljom", rekao je poznanik Mijatovića.

Preti im maloletnički zatvor

Dvojici maloletnika (16) koji su osumnjičeni da su brutalno nasmrt pretukli Đorđa Mijatovića u parku na Voždovcu određen je pritvor do 30 dana odlukom Višeg suda u Beogradu. NJima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo za koje im preti maksimalna kazna od 10 godina maloletničkog zatvora s obzirom na to da su u pitanju maloletnici.

(Blic)

BONUS VIDEO: