Ђорђе Мијатовић, брат потпредседника Владе Федерације БиХ убијен је крајем маја у парку на Вождовцу. Њега су, сумња се, насмрт ишутирала двојица малолетника, а сад су откривени нови детаљи сукоба који је претходио застрашујућој смрти.

Како се сазнаје, све се догодило тог кобног 26. маја у време ручка. Према речима извора, инцидент је избио јер су двојица тинејџера од 16 година дошли на терен између зграда, узели лопту од сина сада покојног Ђорђа Мијатовића који има 13 година и играли фудбал, а он је чекао да му врате лопту.

"Један од њих му је дао новац и послао га да им купи воду на киоску, а када је дечак донео воду, рекли су му да је могао за себе да узме бананицу", каже извор.

Међутим, они су тада наставили да се играју са његовом лоптом, а дечак је све време чекао. Тада га је позвао отац кући на ручак.

"Када га је звао отац на ручак, он није могао да дође јер је чекао лопту. Отац је сишао доле и тада је почела свађа и премлаћивање", додаје извор.

Мијатовића ударали у главу

Како се писало, малолетници се сумњиче да су Мијатовићу задали ударце у главу. Мијатовић је преминуо на реанимацији. Лекари нису успели да заврше сву дијагностику када је он преминуо. Обдукција је, према незваничним сазнањима, показала да је добио шест удараца у главу, од којих је један био у пределу слепочнице. Управо је тај ударац, како је рекао извор, изазвао пуцање лобање, што је довело до епи напада и инфаркта.

"Хулигани су дечаку који има десетак година узели лопту и шутнули је. Дечак је отишао код оца и пожалио се, након чега је Мијатовић сишао и рекао им да оставе дечака на миру. Тад су се хулигани залетели и кренули да га непрестано ударају. Скакали су му по глави. Шутирали га. Од тога му је напрсла лобања. Хтели су и да га запале бакљом", рекао је познаник Мијатовића.

Прети им малолетнички затвор

Двојици малолетника (16) који су осумњичени да су брутално насмрт претукли Ђорђа Мијатовића у парку на Вождовцу одређен је притвор до 30 дана одлуком Вишег суда у Београду. Њима се на терет ставља кривично дело тешко убиство за које им прети максимална казна од 10 година малолетничког затвора с обзиром на то да су у питању малолетници.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: