Svedoci koji su razgovarali sa "KOIN 6 NJuz" opisali su scenu koja se veoma brzo eskalirala pred njihovim očima.

Policija dobila dojavu o muškarcu sa pištoljem

Incident je počeo oko 13.45 časova kada je policija dobila dojavu o muškarcu sa pištoljem i "agresivnim nemačkim ovčarom" koji je pobegao i ugrizao najmanje jednu osobu. Nešto pre 15 časova, policija je uočila muškarca i psa, i videla kako pas pokušava da ugrize prolaznika.

Uperio pištolj u policajca

U tom trenutku, kako su navele vlasti, muškarac je navodno uperio pištolj u jednog od policajaca, koji je potom pucao i ubio ga.

Nemački ovčar je ostao agresivan, rekli su zvaničnici, i na kraju je bio privezan za kontejner pre nego što ga je preuzelo društvo za zaštitu životinja.

Jedna osoba je poslata na lečenje zbog ugriza psa.

Dva policajca iz Vankuvera su na plaćenom administrativnom odsustvu tokom istrage, što je standardna procedura u sličnim slučajevima. Kamere koje su policajci nosili će biti pregledane i snimci će biti objavljeni naknadno, saopštile su vlasti.

Istragu će voditi Šerifov ured okruga Klark.

Tri iskaza svedoka

"KOIN 6 NJuz" je razgovarao sa troje ljudi koji su svedočili pucnjavi.

Jedan svedok, Morgan, rekao je da je prešao most i čuo nekoga kako viče na njega na ruskom. Morgan je nastavio dalje, ali je primetio da je nemački ovčar bio na povocu.

- Ovaj drugi čovek je hodao u suprotnom pravcu i slučajno sam se osvrnuo i video kako ga pas grize. A onda sam samo video kako drugi policajac iskače iz svog auta i počinje da puca na njega. To je sve što sam video. Nisam mogao da verujem - rekao je Morgan za "KOIN 6 NJuz".

Drugi svedok, žena po imenu Šenon, rekla je da su ona i njena supruga prisustvovale jednom događaju, a kada su došle iza ugla "videle su čoveka kako leži."

- U tom trenutku je bilo oko četiri ili pet policajaca, a zatim su dodatne policijske snage došle sa svih strana - rekla je Šenon, procenjujući da je na mestu događaja bilo "oko 30 policijskih automobila."

Treći svedok, Rozu, izjavila je da su ona i njen muž išli ka pivari kada su "primetili nekoga ko je izgledao kao beskućnik i ko je imao nemačkog ovčara sa sobom.

"Pokazivao je srednji prst policajcu"

- Hodao je ulicom i očigledno je bio uznemiren na neki način. Pokazivao je srednji prst policajcu. Tamo je bio policijski automobil na uglu, gde je bilo svetlo. I čovek koji je vodio svog psa je pokazivao srednji prst i vikao na policajca, ali je i dalje hodao tim putem. Zatim je drugi čovek dolazio tim putem i nemački ovčar tog čoveka je nekako skočio na njega. To je navelo policijski automobil da priđe i zaustavi se kod čoveka koji je prošao i postavi mu pitanje. Videla sam da je čovek odmahnuo glavom ne i nastavio svojim putem. Očigledno ga nemački ovčar nije povredio i nastavio je da hoda - rekla je Rouz.

Zatim se pucnjava desila veoma brzo.

- U tom trenutku policajac je pratio čoveka sa nemačkim ovčarom i zaustavio njegov auto. I drugi policijski auto je došao i zaustavio se, a onda je policajac odmah izašao iz auta i potegao pištolj i za nekoliko sekundi sam čuo "bum-bum", tri pucnja. Nakon toga, momak je ležao na zemlji. Potom se pojavila gomila drugih policijskih automobila, mislim da ih je bilo oko 20-ak - objasnila je uplašena Rouz za "KOIN 6 NJuz".

(KOIN 6 NJuz)

BONUS VIDEO: