Сведоци који су разговарали са "КОИН 6 Њуз" описали су сцену која се веома брзо ескалирала пред њиховим очима.

Полиција добила дојаву о мушкарцу са пиштољем

Инцидент је почео око 13.45 часова када је полиција добила дојаву о мушкарцу са пиштољем и "агресивним немачким овчаром" који је побегао и угризао најмање једну особу. Нешто пре 15 часова, полиција је уочила мушкарца и пса, и видела како пас покушава да угризе пролазника.

Уперио пиштољ у полицајца

У том тренутку, како су навеле власти, мушкарац је наводно уперио пиштољ у једног од полицајаца, који је потом пуцао и убио га.

Немачки овчар је остао агресиван, рекли су званичници, и на крају је био привезан за контејнер пре него што га је преузело друштво за заштиту животиња.

Једна особа је послата на лечење због угриза пса.

Два полицајца из Ванкувера су на плаћеном административном одсуству током истраге, што је стандардна процедура у сличним случајевима. Камере које су полицајци носили ће бити прегледане и снимци ће бити објављени накнадно, саопштиле су власти.

Истрагу ће водити Шерифов уред округа Кларк.

Три исказа сведока

"КОИН 6 Њуз" је разговарао са троје људи који су сведочили пуцњави.

Један сведок, Морган, рекао је да је прешао мост и чуо некога како виче на њега на руском. Морган је наставио даље, али је приметио да је немачки овчар био на повоцу.

- Овај други човек је ходао у супротном правцу и случајно сам се осврнуо и видео како га пас гризе. А онда сам само видео како други полицајац искаче из свог аута и почиње да пуца на њега. То је све што сам видео. Нисам могао да верујем - рекао је Морган за "КОИН 6 Њуз".

Други сведок, жена по имену Шенон, рекла је да су она и њена супруга присуствовале једном догађају, а када су дошле иза угла "виделе су човека како лежи."

- У том тренутку је било око четири или пет полицајаца, а затим су додатне полицијске снаге дошле са свих страна - рекла је Шенон, процењујући да је на месту догађаја било "око 30 полицијских аутомобила."

Трећи сведок, Розу, изјавила је да су она и њен муж ишли ка пивари када су "приметили некога ко је изгледао као бескућник и ко је имао немачког овчара са собом.

"Показивао је средњи прст полицајцу"

- Ходао је улицом и очигледно је био узнемирен на неки начин. Показивао је средњи прст полицајцу. Тамо је био полицијски аутомобил на углу, где је било светло. И човек који је водио свог пса је показивао средњи прст и викао на полицајца, али је и даље ходао тим путем. Затим је други човек долазио тим путем и немачки овчар тог човека је некако скочио на њега. То је навело полицијски аутомобил да приђе и заустави се код човека који је прошао и постави му питање. Видела сам да је човек одмахнуо главом не и наставио својим путем. Очигледно га немачки овчар није повредио и наставио је да хода - рекла је Роуз.

Затим се пуцњава десила веома брзо.

- У том тренутку полицајац је пратио човека са немачким овчаром и зауставио његов ауто. И други полицијски ауто је дошао и зауставио се, а онда је полицајац одмах изашао из аута и потегао пиштољ и за неколико секунди сам чуо "бум-бум", три пуцња. Након тога, момак је лежао на земљи. Потом се појавила гомила других полицијских аутомобила, мислим да их је било око 20-ак - објаснила је уплашена Роуз за "КОИН 6 Њуз".

(КОИН 6 Њуз)

БОНУС ВИДЕО: