Britanska pevačica albanskog porekla, Rita Ora, još jednom je pokušala da provocira na temu Kosova i Metohije. Međutim, umesto da to bude još jedna njena "otrovna strelica", Rita se ovoga puta pošteno izblamirala.

I to pogotovu jer je Rita Sahatčiju Ora, kako joj pravo ime, rođena na Kosovu i Metohiji, u Prištini, te je njeno elemetarno neznanje još sramotnije.

Ili je, prosto, želela da kaže neistinu i tako izazove reakciju.

- Rođena sam na Kosovu. U Albaniji, dobro, sada je to Kosovo, ali je bilo deo Albanije. Potom sam se preselila u London kada sam imala godinu dana - rekla je pevačica, a komentari su odmah snimili njen "gaf" i ispravili je.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RITA ORA (@ritaora)

 

Putem drštvenih mreža izjava se delila, a u komentarima mnogi korisnici su istakli da Kosovo i Metohija nikad nije bilo deo Albanije već Srbije:

- "Kosovo nikad nije bilo deo Albanije", "Pitam se kad je Kosovo bilo deo Albanije", "Razlog što je nikad nisam volela je što priča da je Kosovo deo Albanije", "Pre nego što počneš da širiš laži, pročitaj nešto iz istorije, molim te", - samo su neki od komentara razbesnelih korisnika društvenih mreža.

U avgustu prošle godine, na jednom nastupu u Mađarskoj, pevačica je uzela srpsku zastavu od jednog od fanova i koristila je tokom svog nastupa.

Posle je uputila izvinjenje svom narodu ističući da nije bila svesna čiju zastavu je ogrnula.

BONUS VIDEO: