Kejt Rekam, poznata na društvenoj mreži X kao Učiteljica sa rakom, koja je sa pratiocima delila svoje zdravstvene probleme nakon što joj je dijagnostikovan neizlečivi rak dojke osetljiv na estrogen, preminula je u sredu u 45. godini.

- Ako ovo čitate, to znači da sam umrla, ali ne plačite za mnom. Živela sam svoj život po svojim uslovima i onako kako sam želela. Otvorila sam nalog na društvenoj mreži X jer mi je bio potreban izlaz. Dobila sam mnogo više. Osećala sam se ostvareno i mnogo manje usamljeno - glasi poslednja poruka Kejt.

 

 

Objava je imala više od 30 miliona pregleda i 10.000 komentara.

Tužnu vest potvrdio je njen suprug Mark.

 

 

- Neverovatno sam tužan što moram da vam saopštim da je Kejt preminula u sredu oko 13.25. sati - napisao je Mark i dodao da je Kejt preminula okružena najbližima.

Mark je naglasio da je Kejt zamolila najbliže da na sahrani ne nose žuto jer ju je žuta boja podsećala na zavese u bolnici.

- Tražila je da ne bude cveće i zamolila za bilo kakve donacije koje bi pomogle za budućnost naših ćerki Rubi i Nensi - napisao je Mark.

 

 

Kejt je ranije navela da joj je rak dijagnostifikovan u 39. godini iako nije imala faktore rizika. Pokušavajući da podigne svest o bolesti pokrenula je fondaciju "Fighting to be Heard".

Sedmog juna najavila je svoj skori odlazak.

- Sada sam kod kuće gde i želim da budem. Sa Markom i devojkama. Okružena sam ljubavlju i porodicom i prijateljima. Svi se okupljaju i imam toliko podrške. Uprkos svemu osećam se blagosloveno - napisala je tada Kejt.

(Kurir)

BONUS VIDEO: