Кејт Рекам, позната на друштвеној мрежи X као Учитељица са раком, која је са пратиоцима делила своје здравствене проблеме након што јој је дијагностикован неизлечиви рак дојке осетљив на естроген, преминула је у среду у 45. години.

- Ако ово читате, то значи да сам умрла, али не плачите за мном. Живела сам свој живот по својим условима и онако како сам желела. Отворила сам налог на друштвеној мрежи X јер ми је био потребан излаз. Добила сам много више. Осећала сам се остварено и много мање усамљено - гласи последња порука Кејт.

 

 

Објава је имала више од 30 милиона прегледа и 10.000 коментара.

Тужну вест потврдио је њен супруг Марк.

 

 

- Невероватно сам тужан што морам да вам саопштим да је Кејт преминула у среду око 13.25. сати - написао је Марк и додао да је Кејт преминула окружена најближима.

Марк је нагласио да је Кејт замолила најближе да на сахрани не носе жуто јер ју је жута боја подсећала на завесе у болници.

- Тражила је да не буде цвеће и замолила за било какве донације које би помогле за будућност наших ћерки Руби и Ненси - написао је Марк.

 

 

Кејт је раније навела да јој је рак дијагностификован у 39. години иако није имала факторе ризика. Покушавајући да подигне свест о болести покренула је фондацију "Фигхтинг то бе Хеард".

Седмог јуна најавила је свој скори одлазак.

- Сада сам код куће где и желим да будем. Са Марком и девојкама. Окружена сам љубављу и породицом и пријатељима. Сви се окупљају и имам толико подршке. Упркос свему осећам се благословено - написала је тада Кејт.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: