Evropsko prvenstvo u Nemačkoj počelo je ove nedelje, a u prvim danima su sve oči bile uprte u meč koji se igrao između Hrvatske i Španije, a naše komšije se nisu proslavile i na prvoj utakmici su poražene rezultatom 3:0.

Nije Hrvatima mnogo značio ni Dominik Livaković, čuveni golman koji trenutno nastupa za Fenerbahče, koji spada u najbolje u svom poslu na Starom kontinentu.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Hrvatska hobotnica, kako strani mediji nazivaju Livakovića, je fudbaler zagrebačkog Dinama rođen 1995. godine u Zadru, a pored uspešnog sportskog, interesantan je i njegov privatni život. 

Hrvatski golman od ovog leta uživa u braku sa svojom dugogodišnjom izabranicom, hrvatskog Megan Markl, kako često mediji nazivaju njegovu suprugu Helenu Matić Livaković.

 

Bračni par Livaković je sudbonosno "da" izgovorio u junu prošle godine u Katedrali Sv. Stošije u Zadru.

Helena se bavila umetničkim klizanjem, a profesionalnu karijeru završila je 2017. godine jer se, kako je svojevremeno izjavila, više ne vidi u tome. Ona je diplomirala industrijski dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Kako je otkrila u jednom razgovoru sa hrvatskim medijima, sa svojim izabranikom se odlično razume i ceni ga zbog njegove skromnosti.

- Definitivno me oduševljavaju Dominikova skromnost i poniznost. Veliki je samokritičar, što me nekad zna i iznervirati, ali opet, razumem ga. Mogli bismo reći da smo oboje odgojeni u timskom sportu, zbog čega kod nas nema sebičnosti i super funkcionišemo kao tim - rekla je Helena svojevremeno za Indeks.hr.

Helena je vrlo aktivna na društvenim mrežama gde sa svojim pratiocima deli fotografije iz svog privatnog života. U nastavku teksta pogledajte kako izgleda prelepa Helena Matić Livaković.

 

 

 

 

BONUS VIDEO: