Fudbalska reprezentacija Srbije sinoć je poražena minimalnim rezultatom (0:1) od selekcije Engleske u okviru prvog kola grupe C na Evropskom prvenstvu koje se održava u Nemačkoj. 

Uprkos boljoj igri u drugom poluvremenu, "orlovi" nisu uspeli da slome otpor Engleza i dođu do izjednačujućeg pogotka. 

Jedini strelac na ovoj utakmici bio je DŽud Belingem koji je matirao golmana reprezentacije Srbije Predraga Rajkovića u 13. minutu meča nakon centaršuta Bukajo Sake. 

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Jedan od aktera ove utakmice bio je i Sergej Milinković-Savić, dok je njegov brat Vanja, na iznenađenje mnogih, meč pratio sa klupe. 

Stariji od braće, Sergej, već godinama važi za jednog od najbitnijih igrača reprezentacije i fudbalera oko kog su se donedavno otimali velikani svetskog fudbala. Ipak, popularni SMS je prošlog leta odlučio da potpiše za saudijski Al-Hilal i tako je stvoren moćan trio Mitrović-SMS-Nejmar koji je ovom bliskoistočnom klubu doneo duplu krunu. 

Foto: Profimedia

 

Sa druge strane, njegova mlađi brat Vanja je golman i trenutno čuva mrežu Torina, u koji je došao još 2017. godine, ali je tek u poslednjih par sezona uspeo da se izbori za mesto u startnoj postavi.

Foto: EPA-EFE/ETTORE GRIFFONI

 

Porodica Milinković-Savić u domaćoj javnosti je poznata kao sportska porodica. NJihov otac, Nikola Milinković bio je fudbaler Bečeja, a majka Milana Savić je nekada igrala košarku. Fudbalska karijera je njihovog oca odvela u Španiju, gde su se braća i rodila - Sergej u LJeidu, a Vanja u Orensu. Tu dolazimo i do onoga što je specifično za ovu braću.

Sergej i Vanja nose dva prezimena, a odlučili su se na ovu odluku jer su rođeni u Španiji, gde se tradicionalno koriste prezimena oba roditelja. 

Foto: Profimedia

 

Tako su i Sergej i Vanja od rođenja nosili prezimena Milinković-Savić, a to se nije promenilo ni po njihovom povratku u Srbiju, gde su obojica nastupala za Vojvodinu.

Zanimljivo je da i jedan i drugi na dresovima nose svoja imena, bez prezimena.

Foto: MV

 

Braća Milinković-Savić članovi su generacije "zlatnih orlića", reprezentacije Srbije do 20 godina koja je osvojila Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu 2015. godine.

Podsetimo, fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se u grupi C zajedno sa selekcijama Engleske, Slovenije i Danske. "Orlovi" će u četvrtak, 20. juna odigrati svoj drugi meč protiv Slovenije, dok će sa Danskom odmeriti snage pet dana kasnije. 

Fudbaleri Danske i Slovenije remizirali su u prvom kolu, odigravši 1:1. Posle kompletiranog prvog kola tabela u grupi C izgleda ovako: prvi su Englezi koji jedini imaju tri boda, zatim slede Slovenci i Danci sa po jednim bodom, a na poslednjem mestu se nalazi selekcija Srbije sa nula bodova i gol razlikom -1.

BONUS VIDEO: