Фудбалска репрезентација Србије синоћ је поражена минималним резултатом (0:1) од селекције Енглеске у оквиру првог кола групе Ц на Европском првенству које се одржава у Немачкој. 

Упркос бољој игри у другом полувремену, "орлови" нису успели да сломе отпор Енглеза и дођу до изједначујућег поготка. 

Једини стрелац на овој утакмици био је Џуд Белингем који је матирао голмана репрезентације Србије Предрага Рајковића у 13. минуту меча након центаршута Букајо Саке. 

Фото: Танјуг/Немања Јовановић

 

Један од актера ове утакмице био је и Сергеј Милинковић-Савић, док је његов брат Вања, на изненађење многих, меч пратио са клупе. 

Старији од браће, Сергеј, већ годинама важи за једног од најбитнијих играча репрезентације и фудбалера око ког су се донедавно отимали великани светског фудбала. Ипак, популарни СМС је прошлог лета одлучио да потпише за саудијски Ал-Хилал и тако је створен моћан трио Митровић-СМС-Нејмар који је овом блискоисточном клубу донео дуплу круну. 

Фото: Профимедиа

 

Са друге стране, његова млађи брат Вања је голман и тренутно чува мрежу Торина, у који је дошао још 2017. године, али је тек у последњих пар сезона успео да се избори за место у стартној постави.

Фото: EPA-EFE/ETTORE GRIFFONI

 

Породица Милинковић-Савић у домаћој јавности је позната као спортска породица. Њихов отац, Никола Милинковић био је фудбалер Бечеја, а мајка Милана Савић је некада играла кошарку. Фудбалска каријера је њиховог оца одвела у Шпанију, где су се браћа и родила - Сергеј у Љеиду, а Вања у Оренсу. Ту долазимо и до онога што је специфично за ову браћу.

Сергеј и Вања носе два презимена, а одлучили су се на ову одлуку јер су рођени у Шпанији, где се традиционално користе презимена оба родитеља. 

Фото: Профимедиа

 

Тако су и Сергеј и Вања од рођења носили презимена Милинковић-Савић, а то се није променило ни по њиховом повратку у Србију, где су обојица наступала за Војводину.

Занимљиво је да и један и други на дресовима носе своја имена, без презимена.

Фото: МВ

 

Браћа Милинковић-Савић чланови су генерације "златних орлића", репрезентације Србије до 20 година која је освојила Светско првенство на Новом Зеланду 2015. године.

Подсетимо, фудбалска репрезентација Србије налази се у групи Ц заједно са селекцијама Енглеске, Словеније и Данске. "Орлови" ће у четвртак, 20. јуна одиграти свој други меч против Словеније, док ће са Данском одмерити снаге пет дана касније. 

Фудбалери Данске и Словеније ремизирали су у првом колу, одигравши 1:1. После комплетираног првог кола табела у групи Ц изгледа овако: први су Енглези који једини имају три бода, затим следе Словенци и Данци са по једним бодом, а на последњем месту се налази селекција Србије са нула бодова и гол разликом -1.

БОНУС ВИДЕО: