Влаховић, за разлику од многих фудбалера, није имао безбрижно детињство. Тек када су се скућили и средили мало живот на Косову и Метохији, његова породица је морала све да напсути како би сачували животе. Да ствар буде још тежа, његова мама је у том момент била трудна. Све су изгубли и кренули су опет од нуле. То је од њега направило правог борца, какав је и на терену, а највећи ветар у леђа и подршка му је био управо отац.

Ослушкивао је Душанове жеље и одвео га на први фудбалски тренинг. На друштвеним мрежама појавио се видео снимак 10-годишњег Душана Влаховића који је већ тада показао да ће једног дана бити међу најбољим нападачима на свету. Сада обара рекорде и незаустављив је.

‒ Јако сам везан за родитеље и млађу сестру, њу можда и највише волим. Истина је да нисам имао обично детињство. Пропустио сам неке екскурзије, изласке са друштвом и сличне ствари, али не жалим ни за чим. Знам циљ који желим да остварим и идем ка томе - рекао је за Хелло једном приликом.

Фото: Профимедиа

 

У најтежим тренуцима каријере, а две ситуације су биле „преломне“, уз Душана су били само родитељи и два друга.

‒ Памтим ко ми је окренуо леђа, али и ко ми је пружио руку подршке ‒ био је јасан.

Са друге стране, Душанова мајка је имала јасан став, морао је да заврши школу, па онда да игра фудбал. Отац је, како је открио, имао више разумевања, али је декларативно био уз мајку.

‒ Знао сам да ће ми он увек прогледати кроз прсте - рекао је кроз осмех.

Фото: Танјуг/АП

 

Тренутно најплаћенији фудбалер Европе, после завршетка основне школе са одличним успехом, уписао средњу медицинску.

‒ Моја мама, која је медицински радник, посаветовала ме је да кренем тим путем. Мада, заиста је било уживање ићи у школу коју похађају многе девојке. Барем ту једну годину, док сам могао редовно да пратим наставу. Касније сам се због обавеза пребацио на приватно школовање.

Дечко, који је практично на прагу живота постао озбиљно богат, прву плату зарадио је са 15 година.

‒ До мог пунолетства новац су примали родитељи. Тако и треба да буде. Све бих им дао јер они заслужују само најбоље. Мени је ионако довољно да имам за гардеробу и да одем на море ‒ скромно је додао.

Фото: Профимедиа

 

Наочити Душан Влаховић, висок скоро два метра, и раније је привлачио пажњу женског света, а сада је сасвим сигурно први на листи девојака које маштају о удаји за фудбалера.

Почеци у фудбалу

Влаховић је овим спортом почео да се бави у школи фудбала Алтина из Земуна. Касније је провео три месеца у ОФК Београду, а једну утакмицу је одиграо и за пионире Црвене звезде. Током 2014. године долази у Партизан. Већ на самом почетку је заблистао. Постао је најмлађи дебитант у историји клуба, најмлађи стрелац, потом и најмлађи дебитант у вечитим дербијима, престигавши рекорд који је претходно држао Лука Јовић.

А онда је његова каријере кренула невероватном узлазном путањом, а његове мајсторије одушевљавају навијаче широм света. Само две године у првом тиму Партизана биле су довољне да Влаховића примете бројни агенти из иностранства, те да га пут наведе у Фиренцу.

У јуну 2017. Фјорентина је званично објавила да је откупила Влаховића. Клуб из Фиренце је навео да се Влаховић неће одмах придружити новом клубу, већ ће се сачекати да напуни 18 година. Званичну промоцију у Фјорентини, Влаховић је имао 22. фебруара 2018. године. Задужио је дрес са бројем 18, а право наступа за клуб са Артемио Франкија је имао од 1. јула 2018.

Фото: Танјуг/АП/Martin Meissner

 

Полако, али сугурно, Влаховић је градио свој пут у Италији и постао миљеник навијача. Бивши директор Фиорентине, Панталео Корвино открио је занимљив детаљ.

– Када сам га купио видео сам да има потенцијал да постане велики играч. Ограничићу се да кажем да сам веома задовољан како је посао обављен и шта је донео Фиорентини. Био је веома близу Борусије Дортмунд, звали су га Арсенал, Јувентус и Аталанта… Да га не бих изгубио отишао сам у Београд да му упознам породицу, а потом сам их одвео у Милано – каже Корвино и открва шта му је Душанова мама тада рекла: – Када сам довео Влаховићеву породицу у Милан, његова мајка ми је рекла: ‘Знај да ти дајем новог Батисту…’ Одговорио сам јој да ће ми бити довољан нови Лука Тони. Историја ће рећи све.

Четири године касније констатујемо – Влаховић је био најбољи играч Фиорентине, а потом је постао и фудбалер којег желе сви најбољи клубови на свету.

Историјски трансфер у Јувентрус

На дан прославе свог 22. рођендана, 28. јануара 2022. године, Влаховић је потписао четворогодишњи уговор с Јувентусом вредан невероватних 82 милиона и тако остварио највећи трансфер у историји српског фудбала. Дебитовао је већ 6. фебруара, започевши утакмицу као стартер. Тада је постигао и свој првенац у дресу "Старе даме".

Фото: РТС принтскрин

 

Влаховић је 22. фебруара по први пут у својој каријери заиграо у Лиги шампиона. Започео је утакмицу осмине финала, против шпанског Виљареала, која се завршила резултатом 1:1. Једини гол за Јувентус на тој утакмици постигао је управо Влаховић и то само 33 секунде након почетка. Тако је постао играч који је, као стартер, на свом дебију, постигао најбржи гол у Лиги шампиона.

Број 28 има посебно значење за Душана

Много тога се десило 28. јануара.

Осим што је је тада рођен, истог дана је потписао и за Јувентус.

Занимљив однос са прелепом Италијанком

Наш прослављени фудбалер, наводно је имао романсу са девојком коју зову "италијанска Меган Фокс", а у питању је манекенка и мисица која је тамношњој јавности и те како позната. Наиме, ради се о Италијанки Каролини Страмари.

Приче о вези започеле су након што су заједно прославили рођендан почетком 2022. године, пошто су рођени само са даном размака. Душан је 28. јануара напунио 22 године, а Каролина дан раније 23. Страмара и Влаховић су наводно упловили у романсу након што је раскинуо са Мариасоле Полио, још једном познатом италијанском инфлуенсерком. Међутим, нико од њих није потврдио, а ни демантовао ове наводе.

Фото: АП/Fabio Ferrari/LaPresse

 

Каролина, страствена навијачица "Јувентуса", ради као модел и презентерка спортских видео снимака на друштвеним мрежама, те редовно објављује интервјуе са познатим фудбалерима из Италије.

Вратио се старој љубави?

Као бомба је одјекнула вест пре неколико месеци да се Влаховић вратио некадашњој девојци Вањи Богдановић, коју је случајно срео током одмора на Ибици. Наиме, њихов двоје су били кратко заједно пре пет година, међутим, варнице су поново севнуле након изненадног сусрета.

- Душан је пре пар недеља оставио Каролину Страмаре због притиска јавности. Сметало му је што се медији баве његовом везом у толикој мери, па је пожелео да опет буде сам. Али то није дуго потрајало. Чим је дошао на Ибицу, видео је Вању, с којом се забављао пре пет година, а коју познаје читав живот, и поново осетио лептириће у стомаку - причао је извор близак Душану још прошлог лета и додао:

Фото: Профимедиа

 

- Био је на одмору на Миконосу, а онда је са друштвом продужио на Ибицу. Изнајмили су јахту, на коју су "приводили" многе лепотице. Пред крај одмора, Душан је на плажи видео Вању, која је била са својим друштвом. Одушевљен и запрепашћен што је види, позвао ју је да се са својим друштвом придружи његовом. Изашли су у ноћни клуб и исте вечери је пао пољубац. До краја летовања се нису раздвојили, а када су се вратили у Београд, наставили су везу.

Већ неколико пута су обнављали романсу.

- Вања је упознала Душана када није био ни познат ни богат... Дружили су се, излазили, родитељи су им кућни пријатељи. Из великог другарства изродиле су се и емоције и пре пет година су упловили у везу. Нажалост, она није дуго потрајала јер су обоје били млади, неискусни и жељни провода. Разишли су се и наставили да се друже. Прошле године су имали још један покушај везе, али се она опет завршила неславно. Након неколико дана су се разишли, а Душан је отпутовао за Италију. Тада су престали да се чују, отпратили су се и са друштвених мрежа, али их је судбина ове године опет спојила на Ибици - испричао је.

Причало се да су Влаховићеви родитељи одушевљени због тога што се помирио са Вањом и надају се да ће њихова љубав овога пута победити све изазове.

Једног од наших најбољих фудбалера спајали су и са другим дамама, а све имају једну заједничку ствар - очаравају изгледом! Списак је подужи, а највише су се помињале: глумица Мариасоле Полио, певачица Елена Китић, тиктокерка Ема Радујко.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО: