Рекао је да док Хрватска редовно постиже значајне успехе на међународној сцени, укључујући и освајање медаља, Србија се често суочава са изазовима и неуспесима, посебно у групној фази турнира.

Једна од кључних разлика коју је Коларов истакао јесте стручни штаб.

Хрватска има континуитет и успешне резултате под вођством Златка Далића, а Србија се бори са недостатком квалитетних селектора који би могли да унапреде екипу и резултате.

Фото: Н. Параушић

 

Такође је нагласио и недостатак контроле над утакмицом код српске репрезентације, за разлику од Хрватске која је показала доминацију током многих утакмица, чак и против јаких противника попут Бразила.

- Хрватска је добила Бразил на Светском првенству. Бразил је нападао, нападао и нападао, а голман је одбранио пар шанси. Хрватска је, кад је имала лопту, знала шта ради. Знала је да одигра пет-шест додавања.

Коларов је додао и да је фудбал у Србији други спорт у односу на онај у Европи и оценио: - Ми смо ту где јесмо и треба ту да будемо. Хрватска је ту где јесте и треба ту да буде. Нико ништа није овде некоме помогао или да је било нешто на срећу.

БОНУС ВИДЕО: