Rekao je da dok Hrvatska redovno postiže značajne uspehe na međunarodnoj sceni, uključujući i osvajanje medalja, Srbija se često suočava sa izazovima i neuspesima, posebno u grupnoj fazi turnira.

Jedna od ključnih razlika koju je Kolarov istakao jeste stručni štab.

Hrvatska ima kontinuitet i uspešne rezultate pod vođstvom Zlatka Dalića, a Srbija se bori sa nedostatkom kvalitetnih selektora koji bi mogli da unaprede ekipu i rezultate.

Foto: N. Paraušić

 

Takođe je naglasio i nedostatak kontrole nad utakmicom kod srpske reprezentacije, za razliku od Hrvatske koja je pokazala dominaciju tokom mnogih utakmica, čak i protiv jakih protivnika poput Brazila.

- Hrvatska je dobila Brazil na Svetskom prvenstvu. Brazil je napadao, napadao i napadao, a golman je odbranio par šansi. Hrvatska je, kad je imala loptu, znala šta radi. Znala je da odigra pet-šest dodavanja.

Kolarov je dodao i da je fudbal u Srbiji drugi sport u odnosu na onaj u Evropi i ocenio: - Mi smo tu gde jesmo i treba tu da budemo. Hrvatska je tu gde jeste i treba tu da bude. Niko ništa nije ovde nekome pomogao ili da je bilo nešto na sreću.

BONUS VIDEO: