Nije mu bilo lako da se oprosti od travnatog terena i okači kopačke, ali svi znamo da sportska karijera ne traje dugo. Uostalom, počinje rano, od malih nogu.

Zlatan je u oktobru napunio 42 godine, ima dva odrasla sina, više od dve decenije deli život sa lepom Helenom Seger, ali moramo da primetimo još nešto - kako vreme odmiče, izgleda sve bolje i bolje.

U čemu je tajna, osim što je skoro svakodnevno trenirao i vajao mišiće u teretani? Sada sigurno ima više vremena da ih reklamira, sa svim tetovažama, na plažama i luksuznim jahtama.

Foto: Profimedia

 

On ne menja svoju ishranu, bez obzira na to što sada može da se opusti i uživa u raznim jelima.

Kada je meso u pitanju, na Ibrinom meniju je pileće belo meso, ponekad sušeno goveđe meso. Proteini su najvažniji. Vitamine dobija preko svežeg voća i povrća koje svakodnevno konzumira.

 

 

 

 

 

Svojevremeno, dok je igrao za Juventus, italijanski nutricionisti su mu savetovali da jede osam badema dnevno, jer su bogati magnezijumom i zdravim mastima. Magnezijum štiti mišiće od grčeva, koji se često mogu javiti nakon velikog napora.

Zamrznute namirnice su mu bile strogo zabranjene dok je igrao, sladoled nije smeo ni da lizne, a izbegavao je i testeninu, iako je živeo u Italiji gde se ona podrazumeva.

(azra.ba/b92.net)

BONUS VIDEO: