Није му било лако да се опрости од травнатог терена и окачи копачке, али сви знамо да спортска каријера не траје дуго. Уосталом, почиње рано, од малих ногу.

Златан је у октобру напунио 42 године, има два одрасла сина, више од две деценије дели живот са лепом Хеленом Сегер, али морамо да приметимо још нешто - како време одмиче, изгледа све боље и боље.

У чему је тајна, осим што је скоро свакодневно тренирао и вајао мишиће у теретани? Сада сигурно има више времена да их рекламира, са свим тетоважама, на плажама и луксузним јахтама.

Фото: Профимедиа

 

Он не мења своју исхрану, без обзира на то што сада може да се опусти и ужива у разним јелима.

Када је месо у питању, на Ибрином менију је пилеће бело месо, понекад сушено говеђе месо. Протеини су најважнији. Витамине добија преко свежег воћа и поврћа које свакодневно конзумира.

 

 

 

 

 

Својевремено, док је играо за Јувентус, италијански нутриционисти су му саветовали да једе осам бадема дневно, јер су богати магнезијумом и здравим мастима. Магнезијум штити мишиће од грчева, који се често могу јавити након великог напора.

Замрзнуте намирнице су му биле строго забрањене док је играо, сладолед није смео ни да лизне, а избегавао је и тестенину, иако је живео у Италији где се она подразумева.

(азра.ба/б92.нет)

БОНУС ВИДЕО: