Nikola Rokvić i njegova supruga Bojana Barović osnovali su Fondaciju "Porodica", a onda se Nikola upustio u svoj prvi humanitarni podvig, hodočašće do manastira Svetog Nektarija u Egini. Tokom njegovog pešačenja do manastira, koje je trajalo mesec dana na račun Fondacije uplaćeno je 42 miliona dinara.

 

 

Nije prošlo ni mesec dana od kako se Nikola vratio iz Grčke, a već je pokrenuo novu humanitarnu akciju. Naime, pevač je patike u kojima je hodao od Hrama Svetog Save u Beogradu do Egine u Grčkoj stavio na licitaciju.

- Dok završavamo papirologiju i nabavku svih potrebnih aparata za koje smo prikupili sredstva, još jedna akcija je pred nama! Ovaj put humanitarno licitiramo, za dečiju radost! Licitacija će trajati 7 dana kada ćemo proglasiti pobednika, kome ćemo lično uručiti ovaj nesvakidašnji "trofej" sa puta. Početna cena je 1.120 evra - napisao je Nikola na svom Instagram nalogu.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Samo dva dana kasnije od momenta otvararanja licitacije, Rokvić se pohvalio da su patike već dostigle cenu od 3.000 evra.

- Pozivam sve pojedince, firme, moje prijatelje da se priključe i nastave da licitiraju i da tako pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija - rekao je Nikola i podsetio da licitacija traje još pet dana.

Blic