Никола Роквић и његова супруга Бојана Баровић основали су Фондацију "Породица", а онда се Никола упустио у свој први хуманитарни подвиг, ходочашће до манастира Светог Нектарија у Егини. Током његовог пешачења до манастира, које је трајало месец дана на рачун Фондације уплаћено је 42 милиона динара.

 

 

Није прошло ни месец дана од како се Никола вратио из Грчке, а већ је покренуо нову хуманитарну акцију. Наиме, певач је патике у којима је ходао од Храма Светог Саве у Београду до Егине у Грчкој ставио на лицитацију.

- Док завршавамо папирологију и набавку свих потребних апарата за које смо прикупили средства, још једна акција је пред нама! Овај пут хуманитарно лицитирамо, за дечију радост! Лицитација ће трајати 7 дана када ћемо прогласити победника, коме ћемо лично уручити овај несвакидашњи "трофеј" са пута. Почетна цена је 1.120 евра - написао је Никола на свом Инстаграм налогу.

Фото: Антонио Ахел/АТАИмагес

 

Само два дана касније од момента отварарања лицитације, Роквић се похвалио да су патике већ достигле цену од 3.000 евра.

- Позивам све појединце, фирме, моје пријатеље да се прикључе и наставе да лицитирају и да тако помогнемо онима којима је помоћ најпотребнија - рекао је Никола и подсетио да лицитација траје још пет дана.

Блиц