Док је седео за столом, унутра је као фурија улетела жена обучена у горњи део бикинија и жуту, карирану сукњу. Ничим изазвана, почела је урла на Квентина:

- Квентин Тарантино! - прво га је ословила, а када јој је он кратко отпоздравио, упитала га је:

- Зашто си ти ционистичко смеће?

Редитељ је оћутао на ову њену провокацију, а онда је она питала да ли иде у Израел.

Фото: Профимедиа

 

Испоставило се да је реч о особи која се у јавности представља као Крекхед Барни и за себе тврди да је уметница, а у ствари је најпознатија као антиизраелска активисткиња.

Већ на ивици скандала, сукоб је умало прерастао у велики инцидент, али срећом, умешало се особље ресторана. Активисткињу, која се све време гласно смејала, изгурали су напоље, а ка излазу је кренуо и Квентин окружен обезбеђењем.

Међутим, тек ту је почела драма, сачекала га је група људи која је све време узвикивала: „Слободна Палестина!“

Док је Тарантино покушавао да се пробије, гомила га је гурала, поједини су га босим ногама шутирали по леђима. Појавила се и самозвана уметница Барни, која је у једном тренутку скинула бикини и голом дојком кренула на Тарантина.

Фото: Профимедиа, Јутјуб принтскрин/Vinyl Original Repress

 

Слуђени редитељ некако је успео без озбиљнијих повреда да се склони од разјарене руље и уђе у аутомобил, али пре него што је кренуо, маса је ногама, у ципелама и без њих, ударала у прозоре и врата.

Како су готово сви светски медији пренели, шутирање стопалима је отворена алузија на Тарантинов наводни фетиш стопала, а на мети антиизраелских активиста се нашао зато што је ожењен изралеском певачицом и манекенком Данијелом Пик, односно због тога што је јавно стао на страну Израела у рату.

Притом, Тарантино са супругом која је ћерка познатог израелског музичара Свике Пика и двоје деце последњих година живи у Тел Авиву.

- Волим ову земљу, Тел Авив ме подсећа на мању верзију Лос Анђелеса. Људи су заиста љубазни према мени и узбуђени су што сам овде - рекао је пре три године у једном интервју Тарантино и додао:

- Ипак, не бих снимио филм о политичкој клими у Израелу!

Мајци нисам дао ни цент свог богатсва!

Легендарни редитељ Квентин Тарантино недавно је открио да још увек није прекршио обећање које је дао када је имао само 12 година, а тада је одлучио како новац који заради од писања сценарија и режирања филмова никад неће поделити са својом мајком.

БОНУС ВИДЕО: