Џеј Рамадановски, популарни певач чија је смрт током последњих година изазвала тугу у целој Србији, познат је био по свом ведром духу и смислу за хумор. Међутим, мало је познато да је његов живот обележила дубока трагедија која се догодила 2003. године, када је нестала његова рођена сестра Шехерезада.

Фото: АТА имагес

 

Та година била је пресудна за Џеја и његову породицу, јер је Шехерезада нестала без трага у Црној Гори. Очајнички покушаји проналажења нису дали резултате, а неизвесност је само продубила бол која је већ тада владала у њиховој породици.

Годину дана касније, у мају 2004. године, тело његове сестре Шехерезаде пронађено у Шушњу, близу Бара у Црној Гори. Шок и туга су се само увећали када је откривено да је наручилац овог злочина био нико други до Џејев сестрић, син његове најстарије сестре.

Ова страшна трагедија оставила је неизбрисив траг на певача. Џеј који је иначе био познат по својим веселим наступима и хумору, сада се морао суочити са губицима. Његов живот се заувек променио, постао је тужан и несрећан човек.

ФОТО: Архива Борба

 

У једном од интервјуа за "Ревију 92", Џеј је отворио душу и говорио о овој тешкој и трауматичној епизоди свог живота. Приказао је дубоко емотивну страну коју ретко изражава јавно, показујући да иза светле фасаде забављача постоји човек са дубоким осећањима и тешким теретом прошлости.

Ова прича о Џеју Рамадановском баца светло на то колико се судбине могу неочекивано испреплетати и поиграти са животима.

- Шехерезада је моја старија сестра и нестала је прошлог лета у августу, када је из Италије, где је живела, својим колима кренула ка Београду. Месецима смо њен муж, Италијан, и ја покушавали да сазнамо где је. Нагађали смо да ли је отета и да ли је уопште жива. Претрагу је спровео и Интерпол, али никаквих обавештења која би разрешила мистерију није било, причао је тада Џеј.

Након повратка са турнеје по Америци, добио је гласине да је Шехерезада убијена и да је злочинац члан његове породице.

Шехерезадино убиство је дуго планирано и смишљено изведено. Наручилац убиства је наш сестрић, син наше најстарије сестре. Он је имао овлашћење да води послове Шехерезадине приватне фирме у Београду. Изгледа да је приликом уговарања и куповине неких аутобуса утајио 10.000 евра. Направио је још неке махинације и да би све то прикрио решио је да је убије. Утисци су још стравичнији пошто су наше породице имућне и злочин због користољубља је апсурд.

Фото: Репринт Сабор

 

Сестрић је сазнао када она стиже фериботом у луку Бар, отишао је да је сачека, али уместо да је безбедно доведе кући, у Србију, направио јој је замку. Убиство су извршила двојица момака које је повео из Београда. Ударили су је тупим предметом по глави, претпоставља се каменом, а онда су је тамо оставили”, открио је Џеј.

Пријатељи кажу да је овај бол раздирао срце певачу пуних 17 година и да је умро не прежаливши страшан губитак. "Џеј је идентификовао тело сестре, познао је по златном ланчићу на десној нози, али од тада његово срце се разболело и нешто у њему се неповратно сломило”, испричао је за медије Џејев рођак након његове смрти.

Стил