- Децу су онаква какви су им родтиељи. Ми не можемо да очекујемо да буду деца добра ако их родитељи васпитавају по принципу "све може". Ја морам да кажем да нисам бил изненађена када сам видела шта се све догодило у четвртак јер баш на вашем порталу пре две године била је вест о нападу на наставницу у Трстенику и ми нисмо видели епилог те приче. Она је враћена у школу да ради са скраћеним бројем часова. Ја бих рекла да је она на неки начин и кажњена. Та деца су нормално наставила да се школују. Када се таква слика пошаље шта ми да очекујемо. Ово је да кажемо врх леденог брега. Шта смо могли да очекујемо - рекла је Кон.

Поделила је непријатно искуство са родтиељског састанка на ком је скоро присуствовала:

- Била сам на родитељском састанку у вртићу. Ви не знате како се родитељи већ у вртићу понашају према васпитачима. Тако да се једна васпитачица расплакала. Наставници и васпитачи морају да добију статус службеног лица као полицајци. Ви данас имате родитеље који као да су животиње. Ми се од животиња разликујемо само по самоконтроли. Ово су напади где ви видите да неко не може да обузда неко незадовољство изазвано апсолутно ничим. Ви видите како родитељи од најранијих дечјих дана врше атак на наставно особље. Онда имамо ситуације када у основној наставница закључи двојку из биологије и због тога добије батине.

Фото: Јутјуб принтскрин/AmiG Show

 

У емисију се укључио Никола Рађен, бивши ватерполо репрезентативац и дечији ватерполо тренер.

- Вест о насиљу у школама ме је дочекала на припремама репрезентације Србије. Вест која је јако, јако непријатна. Сигурна сам да ће се сви сложити са мном. Мислим да је онако цело ј јавности мало превише тих дешавања у школама. Сви ми потајно негде желимо да се то избегне, да се то не понавља. Нажалост понавља се - рекао је Рађен и додао:

- Ја сам мишљења да сви морамо да утичемо на то. Свака индивидуа, колико може, да се то не раде. Није лака мисија, али опет мислим да велику улогу играју родитељи. Одакле та деца долазе, из какве куће и каквог васпитања. Непријатна дешавања које су се десила у Србији нису добра. Мислим да би требали баш добро да се позабавимо на начин да се искорени то.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: