Iako je u svetu novinarstva izuzetno cenjen, malo ko zna da se Jovan zapravo nije školovao za taj posao. On je završio Fakultet za fizičko vaspitanje u Beogradu.

Memedović je zbog nedostatka posla upisao studije psihologije, gde je završio prvu godinu, ali se i prijavio na biro. Radio je na određeno vreme kao profesor fizičkog vaspitanja u školi, a potom i kao spasilac na bazenu.

Memedović je novinarsku karijeru započeo je davne 1992. godine kada je radio kao sportski novinar i komentator.

Foto: Jutjub printskrin/ RTS Prikazuje

 

Nakon toga, Memedović je postao autor emisija "Sasvim prirodno" i "Svet ribolova" koje su stekle ogromnu popularnost.

Razveo se 2014. godine

Inače, voditelj se razveo od prve supruge Mirjane 2014. godine, a malo ko zna zbog čega su stavili tačku na brak.

Foto: ATA images

 

Bivši supružnici i roditelji dvoje dece Maše i Uroša razišli su se bez grubih reči, te je i sam proces razvoda bio bezbolan, a svojevremeno su otkriveni su pravi razlozi razvoda. Voditelj je tada zbog prirode posla često je bio odsutan od kuće, zapravo najveći deo godine boravio je po džunglama, stepama, planinama snimajući neverovatne ljude i pojave, a po povratku, kako je svojevremeno kazao, nije želeo da se vraća gradskoj gužvi, uprkos tome što je znao da ga kod kuće čekaju supruga i deca. Najveći deo slobodnog vremena provodio je, što i danas čini, u svojoj vikendici na planini, a sve to zajedno navodno je dovelo do udaljavanja bračnih partnera.

BONUS VIDEO: