Иако је у свету новинарства изузетно цењен, мало ко зна да се Јован заправо није школовао за тај посао. Он је завршио Факултет за физичко васпитање у Београду.

Мемедовић је због недостатка посла уписао студије психологије, где је завршио прву годину, али се и пријавио на биро. Радио је на одређено време као професор физичког васпитања у школи, а потом и као спасилац на базену.

Мемедовић је новинарску каријеру започео је давне 1992. године када је радио као спортски новинар и коментатор.

Фото: Јутјуб принтскрин/ RTS Prikazuje

 

Након тога, Мемедовић је постао аутор емисија "Сасвим природно" и "Свет риболова" које су стекле огромну популарност.

Развео се 2014. године

Иначе, водитељ се развео од прве супруге Мирјане 2014. године, а мало ко зна због чега су ставили тачку на брак.

Фото: АТА имагес

 

Бивши супружници и родитељи двоје деце Маше и Уроша разишли су се без грубих речи, те је и сам процес развода био безболан, а својевремено су откривени су прави разлози развода. Водитељ је тада због природе посла често је био одсутан од куће, заправо највећи део године боравио је по џунглама, степама, планинама снимајући невероватне људе и појаве, а по повратку, како је својевремено казао, није желео да се враћа градској гужви, упркос томе што је знао да га код куће чекају супруга и деца. Највећи део слободног времена проводио је, што и данас чини, у својој викендици на планини, а све то заједно наводно је довело до удаљавања брачних партнера.

БОНУС ВИДЕО: